Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 180'inci yıldönümü nedeniyle Bolu'da gerçekleştirilen etkinlikler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Başarılar ile dolu 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olan şanlı Jandarma Teşkilatının 180' inci Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Bolu İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen faaliyetler Bolu'da büyük yankı uyandırmış, Yüce Milletimizin ve Bolu Halkının engin sevgi ve güvenine mazhar olduğumuz bir kez daha tescillenmiştir” dedi.

Teşkilatının kuruluşunun 180'inci yıldönümü nedeniyle Bolu'da yapılan etkinlikler şu şekilde:

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ UNUTULMADI

10-17 Haziran 2019 tarihleri arasında ilk olarak kuruluş yıldönümü ile ilgili pankartların bil boardlara asıldı. 12 Haziran 2019 tarihinde Bolu İl Jandarma Komutanı J. Alb. Nadir Çelik emir komutasında oluşturulan 10 kişilik bir heyetle, Bolu İlinde faaliyet gösteren Bolu Şehit Yakınları Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Demeği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan Çakmaklar Huzurevi ziyaret edildi.

VALİ ÜMİT ZİYARET EDİLDİ

13 Haziran Perşembe günü Bolu İl Jandarma Komutanı J. Alb. Nadir Çelik emir komutasında oluşturulan 10 kişilik bir heyet, Bolu İl Valisi Ahmet Ümit'e makamında ziyarette bulundu. Daha sonra İlkokullar arası şiir, ortaokullar arası resim, liseler arası kompozisyon dallarında düzenlenen Jandarma” konulu yarışmalarda dereceye giren eserlere İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen bir etkinlik ile gram altın” hediye edildi ve çocuklara çeşitli hediyeler verilerek Jandarma Tanıtım stantlarının gezdirilmesi sağlandı

180'İNCİ YILA ÖZEL YEMEK VERİLDİ

14 Haziran Cuma Bolu İl merkezinde bulunan Atatürk anıtına tüm rütbeli personelin katılımıyla birlikte Teşkilatın 180' İnci Kuruluş Yıldönümü Çelengi” konuldu ve Çelengin aynı gün saat:17.00' a kadar sergilenmesi sağlandı. Aynı gün akşam Bolu ilinde bulunan Gazelle Otelde, Jandarma Tanıtım stantları kurularak Bolu İl Jandarma Komutanlığı faaliyetleri, özel maksatlı kurulan timleri teşhir edilmiş, vatandaşlar tarafından yapılan ziyaretlerde övgü dolu konuşmalar alınmış, Vatandaşların Jandarma Teşkilata ola güvenleri bir kez daha perçinlenmiştir.

AHŞAP ÜZERİNE YAKMA TEKNİĞİ İLE YAPILAN RESİMLER HEDİYE EDİLDİ

Jandarma statlarının gezilmesinin ardından Gazelle Otelde şehit aileleri, Bolu İl protokolüne ve Jandarma personeline Geleneksel Jandarma Yemeği” verildi. Yemek sonrasında şehit ailelerine Bolu İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli J. Asb. Çvş. Fatime Çelik tarafından, ahşap üzerine yakma tekniği ile yapılan resimler masalarında sergilendi ve ailelere hediye edildi. Gecede Şehit ailelerinin Sanki 26 Yıl Önce Oğlumuzla Beraber Yemek Yemişiz Gibi Hissettik” şeklindeki övgüleri duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Etkinlikler kapsamında Avrupa' nın en büyük Otoyol üzeri Alışveriş merkezi olan Highway Alışveriş Merkezinde, Jandarma Tanıtım stantları kurulmuş, Bolu İl Jandarma Komutanlığı faaliyetleri, özel maksatlı kurulan timleri teşhir edilerek, vatandaşların övgüleri ve takdirleri alındı ve Jandarma Teşkilatına olan güven bir kez daha perçinlendi. Köroğlu Gazetesi