Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, konuk olduğu programda göçmenlerle ilgili söylediği ve belediyede aldığı kararlarla Türkiye’nin gündemine oturan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı yorumladı.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programına konuk olan ve Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İnce, Tanju Özcan’ın politikaları hakkında dikkat çeken bir yorum yaptı. Özcan’la bir sorunu olmadığını belirten İnce, “Onun göçmen politikalarını abartılı buluyorum. Bolu’da iş yapar. Bolu’yu alır.” dedi.

“ABARTILI BULUYORUM”

Başkan Özcan’ın en son oğlu ile bir görüşme yaptığını belirten İnce, “Tanju Özcan’ın göçmen politikalarını abartılı buluyorum. Bolu’da iş yapar. Bolu’yu alır. Son zamanlarda görüşmedim ama normalde görüşürüm. En son oğluyla görüştüm. Suriyelilerin 9 milyonunu biz bakıyoruz. Politikanın başı yanlıştı. 2002 yılında terör, eğitim, sağlık, ABD sorunları vardı” dedi.

“SURİYE POLİTİKASI BAŞTAN SONA YANLIŞTIR”

Suriye sorununun tek başına AK Parti’ye ait olduğunu belirten İnce, “Suriye sorunu tek başına AK Parti’ye aittir. Suriye ile ilgili hiçbir sorun yoktu. 1980’den 2002’ye kadar Suriye ile Türkiye 13 anlaşma imzalamış. AK Parti döneminde ise 49 anlaşma imzalanmış. Suriye politikası baştan sona yanlıştır. Esad’la masaya oturup Şam’a büyükelçi gönderip göçmenlerden nasıl kurtulacağına bakacaksın. Kayıtlı kayıtsız 300 bin Afgan var ne demek? Yabancı düşmanı değilim” ifadelerine yer verdi.