İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektör Vekili Prof. Dr. Samettin Gündüz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami Özsoy, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, öğretim elemanları, yerel basın yönetici ve mensupları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Gazetecilik Bölümü'nü birincilikle tamamlayan Sevgi Pilgi bir konuşma yaptı. Yapacağımız mesleğin değerini ve önemini biliyoruz. Bu meslek emek ister, cesaret ister, atiklik ister, bilgi ve akıl ister. Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler ister. Bizler artık bu mesleği layıkıyla yerine getirmek için artık hazırız.” diyen Sevgi Pilgi, konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal ile aziz şehitlerimize şükranlarını sunarak tamamladı.

Sevgi Pilgi, konuşmasının ardından fakülte yaş kütüğüne dönem birincisi plaketi çaktı. Törenin açılış konuşmasını yapan Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami Özsoy ise, Gazetecilik Bölümü adına en mutlu ve en heyecanlı günlerden birini yaşadıklarını belirterek, Öncelikle bugün karşınızda mezuniyet cüppeleriyle duran bu pırıl pırıl gençleri ve onları yetiştiren siz değerli aileleri tebrik etmek istiyorum. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır.” dedi. Doç. Dr. Özsoy, özetle Sevgili mezunlarımız, artık meslektaşımız oldunuz. Bölümümüzün ilk mezunları olarak da tarihe geçtiniz. Her alanda olduğu gibi işini iyi yapan, donanımlı, liyakat sahibi, kendi çıkarını değil ülkenin çıkarını düşünen, milli ve manevi değerlere bağlı meslek insanlarına gazetecilikte de her zaman ihtiyaç vardır. Gazetecilik diğer mesleklere nazaran geliri çok da fazla olmayan, fedakârlık isteyen, ancak doğru yapıldığında saygınlık kazandıran ve manevi tatmini çok yüksek olan bir meslektir. Gazeteciliğin zor, zor olduğu kadar da sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu 4 yıl boyunca derslerde sık sık konu ettik. Vereceğimiz diploma bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinize olan inancımızın ifadesidir.” diye konuştu.

“Muhbir-i Sadık, En Çok Bizim Rehberimiz Olmalıdır”

“Gazetecilik aslında bir peygamber mesleğidir.” diyen Doç. Dr. Özsoy, Peygamberimizin bir sıfatı da Muhbir-i Sadık'tır. Yani kendisine gelen ilahi mesajı eğmeden, bükmeden, kelimesi kelimesine bütün insanlığa iletmiştir. Bu yönü ile ‘Benim vazifem doğruyu haber vermektir. Ben doğruyu söylemeye memurum' diyen Muhbir-i Sadık belki de en çok bizim rehberimiz olmalıdır.” dedi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis ise, 4 yıllık bir eğitim sonucunda yeteneklerinizi geliştirdiniz, kendinizi geliştirdiniz, daha nitelikli insanlar olarak topluma değer katmaya hazır hale geldiniz. Yeni bir hayat sizleri bekliyor. Gerçek dünyada işler biraz farklı yürümekte. Hayatı bir matematik gibi düşünün: denklemler, problemler var. Bu problemleri aşa aşa hayatınıza devam etmeye çalışacaksınız. Problemleri çözerken kendiniz olmaya gayret edeceksiniz, kendi yol haritalarınızı çizeceksiniz. İlkelerinizden, değerlerinizden vazgeçmeyin.” diyerek, mezunları tebrik etti ve başarılarının hayat boyu devam etmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler ile şeref listesine giren öğrencilere teşekkür plaketi ve mezuniyet belgeleri, protokol üyeleri ve yerel basın yöneticileri ve gazeteciler tarafından takdim edildi. Öğrencilere mezuniyet belgeleri ise öğretim elemanları tarafından verildi. Ardından öğrenciler, öğretim elemanları ile birlikte Gazetecilik Yemini ettiler. Törende, Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın'dan gelen tebrik ve teşekkür mesajı okundu. Tören, danışmanlığını Öğr. Gör. Bahar Akbulak'ın yaptığı öğrenci çalışmalarından oluşan serginin gezilmesinin ardından sona erdi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin en genç fakültelerinden biri olan İletişim Fakültesi'nde halen Gazetecilik Bölümü'nün yanı sıra Radyo, TV ve Sinema ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinde eğitim veriliyor ve toplam 400 öğrenci eğitim görüyor. A. Haktan Yamantürk