Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göreve geldiği günden bu yana üzerinde durduğu ve Paşaköy Kavşağı’na yakın bir noktada hayata geçirilecek olan Organik Yöresel Ürünler Pazarı ihalesi gerçekleşti. İhalesi gerçekleşen büyük projeye ilk kazmanın ise önümüzdeki günlerde vurulması bekleniyor.

BOLULU TEK FİRMA İHALEYİ ALDI

13 milyon 533 bin TL yaklaşık maliyeti bulunan ihaleye 7 firma katıldı. İhaleyi Bolulu tek firma olan Yetkin Tasarımın sahibi Nadir Gürkan Yetkin 9 milyon 477 bin 777 TL bedel ile kazandı. Yer teslimi yapılan ve bu hafta içinde inşaatına başlanacak olan projenin 280 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Proje tamamlandıktan sonra ise ‘Bolu Pazarı’ ismini alacak.

“İHALEYİ ALAN AK PARTİLİ, MHP’Lİ DİYE BAKMIYORUZ”

İhaleyle ilgili belediye meclisinde daha önceden açıklamalar da bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Organik ve Yöresel Ürünler pazarımızınİhale gerçekleşti. İhalesini Bolulu bir arkadaşımız aldı. Sınır değerinin altındaydı teklifi açıklamasını aldık. Tatmin olduk kendisi ile sözleşme imzaladık. Bu arkadaşımızda benim özel hayatımda hiç sevmediğim Nadir Gürkan Yetkin. Ama hak etti ihaleyi aldı. Oda beni sevmiyor. İhaleyi alan AK Partili, MHP’li diye bakmıyoruz. En iyi teklifi kim veriyorsa ihaleyi ona veriyoruz. Yakında başlanacak inşaat, Bolu’da mimari olarak çok farklı bir yapı olacak. Burada sadece kooperatifler olacak. Türkiye’nin meşhur kooperatiflerinden bir tanesi gelecek. Yani bir peynir kooperatifi olacak rakibi olmayacak. Ama fabrika satış mağazası gibi olacak. Yine bizim kooperatifimize ait de iş yerleri de olacak” ifadelerini kullandı.