Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı Oturumu'nda konuşan Gölcük Komisyonu Üyesi,Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu, Gölcük için Şu an yeşil olarak görülen ağaçlar çürüme nedeni ile kurumakta. En son fırtınada binden fazla ağacın yıkıldığı söyleniyor” dedi.

Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı İlk Oturumu geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yönetiminde, Bolu Belediye Meclisi Salonu'nda gerçekleşen toplantıda birim müdürlükleri ve komisyonlardan gelen maddeler meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Geçtiğimiz toplantıda Gölcük'teki çarpık yapılaşma ve sorunları incelemek için kurulan Gölcük Komisyonu ise raporunu hazırlayarak meclis üyelerine sundu. Gölcük'te yaşanan sorunlar meclis üyelerinin ve basın mensuplarına Ak Partili Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu tarafından anlatıldı.

“BİNDEN FAZLA AĞACIN YIKILDIĞI SÖYLENİYOR”

Eşsiz havası ve güzel manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Gölcük Tabiat Parkı'ndaki sorunları meclis üyelerine anlatan Dimicoğlu, bitkisel çürümenin yaşandığını söyledi. Yaptıkları incelemelerde binden fazla ağacın çürüme nedeni ile yıkıldığını ifade eden Dimicioğlu, Bitkisel çürüme var. Bu bizim ihmalimizden oluyor. Şu an Gölcük'teki ağaçların çoğu kökten başlayarak yukarı doğru, içe doğru kurumakta. Şu an yeşil olarak görülen ağaçlar çürüme nedeni ile kurumakta. En son fırtınada binden fazla ağacın yıkıldığı söyleniyor. Bir aracın ve köylülerin üzerine ağaçların yıkıldığı söyleniyor. Milli Parklar ile görüştüğümüzde bunun nedeninin kökler üzerindeki insan baskısı olduğu ifade edildi. Buradaki ziyaretlerin fazla olduğu söyleniyor. Biz komisyon olarak daha derinlerde yani insanların gezmediği noktalarda da bu yıkımların olduğunu tespit ettik. Bu ulusalda kimyasal, fiziksel açıdan uzmanlar tarafından incelenmesi gereken önemli bir konu” diye konuştu.