Haber: BMA

İlimizi etkisi altına kar yağışı Gerede ilçesinde etkisini daha fazla hissettirmeye devam ederken Gerede Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmalarını iki gündür aralıksız sürdürüyor. Belediye ekiplerinin çalışmalarına eşlik eden Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Tabi ki takdir edersiniz ki yoğun kar yağışı ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi ilçemizde daha fazlasıyla beraber yağmaya devam ediyor. Şu anda yaklaşık ilçemizde 70-80 santimetreye yaklaşan kar kalınlığı var. Tüm ekiplerimizle beraber Gerede Belediyesi olarak vatandaşımızın huzur ve refahını sağlamak, evlerine erişim ve ulaşımını sağlayabilmek için gece gündüz demeden, 24 saat esasına dayanarak çalışmaya devam ediyoruz. Burada gece gündüz demeden çalışan mesai arkadaşlarımıza, belediye personellerimize teşekkür ediyorum. Takdir edersiniz ki kar yağışı hala devam ediyor ve şu andaki çalışmalarımızın önceliği ana arterlerdeki ulaşımı sağlamak, vatandaşımızın ulaşımı sağlamak. Ara sokaklarda da vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ekiplerimiz o bölgeye en yakın iş makinesini yönlendiriyor. Belediyemizde kriz masası var. Personelimiz koordinesinde sevk ve idarelerimiz devam ediyor” dedi.

“ANA ARTERLERDE ULAŞIM AÇISINDAN SIKINTI YOK”

Kar temizleme aracı ile ilçede ana arterlerdeki çalışmaları birebir takip eden Başkan Mustafa Allar, tüm belediye ekibine özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederek, “Ana arterlerde ulaşım açısından herhangi bir sıkıntı olmadığını görüyoruz. 2019 yılının son diliminde beklentimiz olan yağmurlar yağmamıştı. Bu yağmurların yağmaması tereddütlerimizi artırmaya başlamıştı, sularla ilgili sıkıntı çekeceğiz diye. Ama bugün kar yağışı devam ediyor. Bu büyük bir bereket. Rabbim inşallah buradan kazançlı çıkmayı da bizlere nasip etsin. Hemşerilerimiz bizi anlayışla karşılasınlar. Ara sokaklarda ulaşım açısından sıkıntılar olsa da kar yağışı durduktan sonra tüm sokaklarımızı kardan temizleyeceğimizi belirtmek isterim” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Vatandaşlara bir çağrıda bulunan Başkan Allar ayrıca, “Evinde kömür, odun sıkıntısı çeken vatandaşlarımızın talebi olursa belediyemizle irtibata geçmelerini istiyorum. Bizler hazırız. Şu anda 7 iş makinesi, yaklaşık 20 çalışan personelimiz, zabıta ekiplerimiz, sokak kaldırımlarını temizleyen personelimizle beraber çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Vatandaşlarımız zorunlu olmadığı müddetçe özel araçlarıyla trafiğe çıkmasınlar. Kriz masamız çalışmalarına devam ediyor” ifadelerini kullandı.