Gerede'de Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ile ilçede hayvancılık yapılması yasaklandı. Konu ile ilgili kararın iptaline ilişkin hayvan sahipleri tarafından verilen dilekçeler, toplanan kurul tarafından ret edildi.

Gerede Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Arslan Yurt Başkanlığı'nda toplanarak Mayıs Ayında önemli bir karar aldı. Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar üzerine vatandaşlar tarafından hayvancılığın yapılmasına kararın iptaline ilişkin dilekçe toplanıp kurula bildirildi.

Kurul Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda dilekçeleri dikkate alarak tekrardan toplandı. Kurul yaptığı açıklamada; Yapılan 18 Ağustos 2014 tarihinde yapılan toplantı da konu görüşülmüş olup umumi hıfzıssıhha kanununun 246. maddesinin (20 binden fazla nüfuslu şehirlerde umumi caddelerde veya belediyelerce tayin edilecek mıntıkalar içinde hayvan ahırı bulundurulmaması memnunudur. Belediye mücavir alanları içerisinde hayvancılık yapılmaması) uygulanması kurulumuzca karara bağlanmış olup ilgili dilekçelerin reddine karar verilmiştir. Daha önceki aylarda alınan kararların devamına oy birliği ile karar verilmiştir” dedi.

Karara göre; İlçe merkezinde hayvancılık yapılamayacak. Vatandaşlar İlçede kalmak isterse panayırda hayvanlarını satacak ya da köylere yerleşecek. Gerede İlçesinde özellikle Dayıoğlu, Bahçelievler, Yenimahalle ve Kabiller Mahallelerinde hayvancılık yaygın olarak yapılıyordu.