Bolu'da dekorasyon ve iç mimarlık alanlarına hızlı bir giriş yapan Senem Seval İç Mimarlık, müşterilerinin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Konsept tasarımı ve dekorasyon hizmetleri ile yaşam alanlarına dokunarak kendi izini bırakan Senem Seval mesleki deneyimlerini paylaştı.

Lefke Avrupa Üniversitesi İç Mimarlık Fakültesi mezunu İç Mimar Senem Seval, 2 yıldır mimarlık yaptığını belirterek; İlk işimi Düzce'de büyük bir projenin iç mimarlığını yaptım. Birçok alanda çalışmalarım oldu. Otel, camii, apart, restoran ve satış ofisleri gibi yurt dışı bir bazlı projede çalıştım. Daha sonrasında da kendi ofisimi açtım. 1 yıldır da kendi ofisimde çalışıyorum” dedi.

“KENDİ ODAMI TASARLADIKTAN SONRA İÇ MİMAR OLMAYA KARAR VERDİM”

Herkesin içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı, yaşayan mekânlar tasarlama gayreti içinde olan senem Seval; İç Mimar olmaya lisede karar verdim. Lisedeyken odama yatak odası yaptırıyorduk. Yatak odasında bazı eşyaların tasarımını kendim yaptım. Araştırmalarım sonucunda Bursa'da bir firmanın yapabileceğini öğrendim. Kulp detaylarını renk ve şekillerine göre çizimlerini yaparak kendilerine gönderdim. Firmanın iç mimarları çalışmalarımı çok beğendiler. İstediğim kulpları yaptırdılar. Yaptığım kulplar çok beğenildiği için fabrika sahibi kulpların üretimine devam etti. Böyle bir olaydan sonra iç mimar olmaya karar verdim” şeklinde konuştu.

“MÜŞTERİLERİN İHTİYAÇLARINA GÖRE TASARIM OLUŞTURUYORUZ”

İç mimaride çığır açan tasarımlarını ve uygulamalarını paylaşan Seval; Müşterinin isteği ve ihtiyaçları doğrultusunda bir tasarım oluşturuyoruz. Müşterilerimle çalışmalara başlamadan önce keşif yapıyoruz. Özellikle ev ve villa projelerinde keşif yapıyoruz. Sıfır evlerde çok fazla keşif yapmıyoruz. Eski evlerde yerinde keşif yapıyoruz. Ölçülerini çıkartıyoruz. Ölçüleri çıkarttıktan sonra müşteri ne istiyor bunu öğreniyor. Önemli olanda müşterinin isteği ve ihtiyaçları doğrultusunda bir tasarım oluşturuyoruz. İstedikleri tasarımı isterlerse anahtar teslim olarak da teslim edebiliyoruz, isterlerse de tasarım olarak teslim ediyoruz.

“BOLU'YA FARKLI VİZYON GETİRMEK İSTİYORUM”

Bolu'da İç Mimarlık sektörü çok geri plandadır. İnşaat sektöründe iç mimarların ne yönde çalıştıkları konusunda inşaat firmalarının bilgi yok. Bu nokta da Bolu'da farklı işler yaparak, farklı çalışmalar yaparak ilerlemektir. En büyük isteğim inşaat sektörüne farklı vizyon getirmek istiyorum” dedi.

“GRİ TONLARI VE SOFT RENKLER ÇOK ÖN PLANDA”

Mimaride bu yılın renkleri ve mekânlarda yarattığı duyguyu da aktaran Seval; Bu yılın renkleri genelde gri tonları ve soft renkler çok ön plandadır. Yeşil, krem gri üçlemeleri ile bu yılın favori renkleri arasındadır. Bizdeki kataloglarda ve çalışmalarda da o şekildedir. Bu renkler iç mekânlarda ferah bir his veriyor. Şuan yapılan binalarda daireler çok küçük şekilde tasarlanıyor. 3+1 daire bile daha dar yapılıyor. Geniş ve ferah daireler artık eskide kaldı. Özellikle apartman dairelerini ferahlatmak için açık tonlarda, açık renklerde çalışıyoruz. Mobilyalarda doğal ahşap tonları iç mekânı oldukça daha geniş gösteriyor. Villalarda ve özel mülklerde ise pirinç ve gold renkler daha hâkim olduğunu görebiliyoruz. Kullanıcıya da geniş mekânlarda bu tonlar daha geniş ve daha şık duruyor” diye konuştu.

“MİMARİ YAPILARIN PSİKOLOJİYE ÇOK BÜYÜK ETKİSİ VAR”

Mimari yapının psikolojiye bir etkisi olduğuna dikkat çeken Senem Seval; Okulda da hocalarımız bu konuda çok bahsederlerdi. Bir sokağa girdiğiniz de binalar eski ise orada suç oranın daha yüksek olduğunu görebiliriz. Modern yapılı mimari yaşam yerlerinde suç oranlarının azaldığını, orada yaşayanların psikolojilerinin daha düzgün olduğu görülür. Öncelikle kaba yapıların psikolojiye çok büyük etkisi var. İç mekanlarda ise müşterinin ne istediğine, nasıl bir ortamda yaşamak istediğini önemsiyoruz ve hayallerinizi gerçekleştiriyoruz. Ben kişiye göre çalışıyorum. Herkesin bir renk kodu var bir tarzı var. İç mimarlara düşen ise doğru analiz etmek ve hayallerini gerçekleştirmek” ifadelerini kullandı.