Bolu Barosu Eski Başkanı Gazanfer Günler, Bolu Adliyesi önünde yapılan törenin ve Siteler Caminde kılınan cenaze namazının ardından Çığırtkanlar Mezarlığına defnedildi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi gören ve sonrasında hayatını kaybeden Bolu Barosu Eski Başkanı Gazanfer Günler'in cenaze töreni ilk olarak Bolu Adliyesinde yapıldı. Adliyede yapılan törene Vali Ahmet Zahteroğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Baro Başkanı Ferit Atalay, ailesi, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Bolu Baro Başkanı Ferit Atalay, Gazanfer Günler'in hem ideal bir bürokrat, hem ideal bir baba hem de muhteşem bir avukat olduğunu belirterek şunları söyledi;
“1969 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Askerlik görevinden sonra 1971 yılında Bolu Barosuna kayıt oldu. 40 yılı aşkın bir süre Bolu Barosunda görev yaptı. Baromuzda çalıştığı sürece örnek bir avukat idi. Avukatlığın timsaliydi. Kendisiyle 30 yıla yakın bir süre birlikte çalıştım. Bir süre başkan yardımcılığını yaptım. Bu adliyeye en erken gelen avukattı. Adliyeye geldiği anda avukatlık meslek etiğine en çok riayet eden avukattı. Bütün yaşamı boyunca onu bir gün kravatsız, bir gün tıraşsız, bir gün ütüsüz elbise ile görmek mümkün değildi. Bu bağlamda hem ideal bir bürokrat, hem ideal bir baba hem de muhteşem bir avukattı. Hiçbir duruşmasına hazırlıksız asla iştirak etmedi. Onun için büyük ve küçük dava diye bir kavram yoktu. Bütün dosyalarına hakimdi, bütün dosyalarını okurdu. Özel hayatını çok yakından tanıdığım için evinde de bir büro oluşturduğunu biliyorum. Gerçekten meslek kurallarını, meslek ahlakını, meslek etiğini her zaman ön plana çıkaran, yaşamı boyunca çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle bizlere örnek olmuş bir avukattı. Ne yazık ki 4 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti. Kendisi oldukça duygulu ve duyarlı bir insandı. Yaşamı boyunca kimseyi incitmemek için özen gösterirdi. Herkesin abisiydi. Avukatlık zor bir meslek. Avukat dava kaybetmez mi kaybeder, dava kazanır mı kazanır. Kaybettiğiniz zaman hakkınızda bir çok söylem ortaya çıkar. Kimse görev yaparak kaybettiğimizi söylemez. Gazanfer Bey bu bağlamda gerek kazandığı, gerek kaybettiği gerekse bütün takip ettiği davalar için dürüstlükle, bir avukata yakışan objektiflikle, bir avukatın yapması gereken her şeyi yapan bir avukattı. Bu bakımdan yeni kuşaklara örnek olmasını diliyorum. Kederli ailesine sabır diliyorum. Kendisini rahmetle anıyorum.”
Bolu Adliyesinde yapılan törenden sonra Gazanfer Günler'in cenazesi Karaçayır Siteler Cami'nde kılınan öğle ve cenaze namazının ardından dualarla Çığırtkanlar Mezarlığına defnedildi.