Boluspor, PTT 1'nci ligin 31.haftasında deplasmanda Orduspor ile karşılaştı. Kırmızı beyazlılar, Orduspor'a 1-0 mağlup olarak düşme potasından çıkamadı. Orduspor'a karşı pozisyon bulmakta zorluk çeken kırmızı beyazlılar, kritik karşılaşmadan puan çıkaramayarak, düşme korkusunu iyice hissetmeye başladı.
Boluspor, ligin 31.haftasında deplasmanda Orduspor'a konuk oldu. İlk yarısını 1-0 mağlup kapattığı karşılaşmanın ikinci yarısında pozisyon üretmekte zorlanan Boluspor, beraberlik golünü bulamayınca 90 dakika sonunda sahadan 1-0 mağlup ayrılarak, kırmızı bölgeden uzaklaşamadı ve ligin boyu kısaldıkça ekibimiz Boluspor için kazan git gide kaynamaya başladı. Boluspor Teknik Direktörü Engin Korukır, Orduspor karşısına Atacan, Adem, Zlatkov, Dixon, Sercan, Abdulkadir, Mustafa, İsmail Haktan, Alp, Emre, İskender on biri ile sahada yer aldı. Ev sahibi takım Orduspor, Boluspor karşısına Alişan, Ferhat, Erkan, Salih, Volkan, Subasic, Landel, Anıl, Adem, Emre, Ziya on biri ile çıktı. Bolsupor'da kırmızı kart cezalısı Hakan Arslan'nın yerine Sercan forma giyerken, Cemil'in yerinede Dixon forma giydi.
BOLUSPOR HIZLI BAŞLADI
Karşılaşmanın hemen başında kırmızı beyazlı temsilcimiz etkili bir atak geliştirirken Emre Kılınç ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Hakan Ceylan bu pozisyon sonrasında autu işaret etti. Karşılaşmanın 14.dakikasında Boluspor'da erken bir değişiklik olurken sakatlanan Abdulkadir Kayalı yerini Çağrı Yarkın'a bıraktı. Rakip Orduspor karşılaşmanın 18. dakikasında Anıl'ın ayağından gole en çok yaklaşan taraf olurken kaleci Atacan topu iki hamlede kontrol etti. Boluspor kalesinde üst üste ataklar geliştiren mor beyazlı Orduspor'un kalesinde Mustafa Kayabaşı'nın ortasında İsmail Haktan Odabaşı'nın kafasına defans izin vermedi. Boluspor özellikle karşılaşmanın 35.dakikasından sonra daha atak görünen taraf olurken İsmail Haktan Odabaşı'nın ayağından mutlak bir golden oldu. Boluspor'un etkili olduğu dakikalarda kronometreler 40.dakikayı gösterirken Orduspor'da Anıl'ın ortasına Adem düzgün bir kafa vuruşu yaparak topu Boluspor ağlarına bıraktı. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmazken ev sahibi Orduspor soyunma odasına 1-0 önde giden taraf oldu.
ORDUSPOR DİRENDİ
İkinci yarıya her iki takımda aynı on birle başladı. Boluspor'dan Alp Ergin 50'nci dakikada rakibine yaptığı sert hareket sebebiyle sarı kart gördü. Dakikalar 63'ncü dakikayı gösterirken, Orduspor çok tehlikeli yerden serbest vuruş kazandı. Anıl'ın vuruşu Boluspor'un barajında kaldı. Boluspor Teknik Direktörü Engin Korukur, 66'ncı dakikada 2.oyuncu değişikliğini yaptı. Alp oyundan çıkarken Emrah oyuna dahil oldu. Boluspor oyunun kalan son 20 dakikasında oyundan oldukça düştü. Bu dakikalarda, Orduspor, Boluspor kalesinde etkili pozisyonlar buldu. Boluspor, son oyuncu değişikliğini 75'nci dakikada yaptı. İskender oyundan çıkarken, Haluk oyuna dahil oldu. Boluspor, 84. dakikada ilk kez gole çok yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan Çağrı'nın şutunu Orduspor defansı kornere gönderdi. Kalan dakikalarda Boluspor'un çabası beraberlik için yetmeyince, kırmızı beyazlılar deplasmanda Orduspor'a 1-0 mağlup olarak kötü gidişatını sürdürdü. Kırmızı beyazlılar, ligin 32.haftasında kendi sahasında Karşıyaka ile karşılaşacak.
Orduspor: 1 - Boluspor: 0
Stat. 19 Eylül
Hakemler: Hakan Ceylan, Emre Suna, Şenol Ersoy
Orduspor: Alişan, Ferhat, Adem Sağlam, Erkan, Emre Aygün, Anıl (Dk. 78 Alex), Ziya (Dk. 85 Tuna), Subasic (Dk. 71 Hasan), Volkan, Landel, Salih
Boluspor: Atacan, Abdulkadir (Dk.15