Bölge hastanesi olarak hizmet veren Gerede Devlet Hastanesinin kapasitesinin geliştirilmesi için düğmeye basıldı. Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Devlet Hastanesi Başhekimi Kahraman Dinler, 05 Haziran 2013 Çarşamba günü, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hemşerimiz Ali Coşkun'u makamında ziyaret etti.
Yapılan ziyarette Devlet Hastanesinin eski bölümünü yıkılarak yerine ek yeni bina yapılması ile ilgili çalışmalar konuşuldu. Bilindiği üzere Gerede´yi ziyaret eden Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat TOSUN İlçemizde bir takım incelemelerde bulunmuştu. İlk defa o zaman gündeme getirilen konuda Müsteşar olumlu bakmış ve proje çalışmalarının başlatılmasını istemişti. Gerede Heyeti konuyla ilgili Ali Coşkun'dan bilgi aldı ve şu anda hastane proje çalışmalarının devam ettiğini bittikten sonra yapılması için çalışmaların başlayacağı bilgisini aldı.
Tomografi cihazı hizmete giriyor, yeni ambulans geliyor
Gerede Heyeti; geçtiğimiz günlerde Bolu'ya hasta götürürken talihsiz bir kaza yaşayan ve kullanılamaz hale gelen ambulansın yerine yeni bir ambulans talep etti. Genel Müdür Ali Coşkun talebin hemen yerine getirileceğini konunun çok hassas olduğunu ifade etti.
Ayrıca Gerede Devlet Hastanesine gelen Tomografi Cihazının kullanımı için gerekli elektronik altyapı sistemi için 140.000 TL ödenek çıkartıldı. Bundan sonra Geredeliler tomografilerini Gerede'de çektirdikten sonra sonuçları içinde Bolu'ya gitmek zorunda kalmayacak. Kurulacak sistemle cihazdan çıkan rapor Bolu'ya uzmanına elektronik ortamda gönderilecek cevabı da yine aynı şekilde uzmanından geri gelecek.