AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Twitter'ın erişime kapatılmasının mahkeme kararı ile olduğunu belirterek, Mahkeme kararlarını da uygulamak hükümetin yapması gereken asli vazife olduğunu belirtti.
Ercoşun, AK Parti iktidarının sadece ekonomik anlamda başarılar sağlamadığını, aynı zamanda insan hak ve özgürlükleri noktasında da Avrupa ve Dünya standartları üzerindeki değişiklikleri hep gerçekleştirdiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu; Hükümetimizin yasaklayıcı tavrı hiçbir zaman ve hiçbir şekilde olamaz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan meydanlarda ve basın aracılığı ile hep ne söyledi. ‘Mahkeme kararı var' dolayısıyla Mahkeme kararını uygulamak hükümetin yapması gereken asli vazifesidir” dedi.
“Özgürlük vardır ancak, bu özgürlük başkasına küfür etme, hakaret etme, iftirayla alçakça ve namussuzca saldırma hürriyetini de kimseye vermez” diyen Ercoşkun şöyle devam etti; Twitter kullanan kişiler, Twitter'a girmeye çalıştıkları zaman, hangi mahkeme kararıyla, neden dolayı erişimin durdurulduğunu görebiliyorlar, hatta BTK'nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) sorgulama sayfasında da bunu görebiliyorlar. Milyonlarca Twitter kullanıcısı bunları görürken, yine kara propaganda yapmak isteyen muhalefet zihniyeti hala bunun Başbakanın bir emriyle kapatıldığını iddia ediyor ve komik duruma düşüyorlar. Özgürlük vardır ancak, başkasına küfür etme, hakaret etme, iftirayla alçakça ve namussuzca saldırma hürriyetini de kimseye vermez. Sizin özgürlüğünüz, başkasının özgürlük alanıyla sınırlıdır. Bunu milletimizde, twitter'ı kullanan arkadaşlarımızda bilsin ki, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hiçbir konunun yasaklanmasını değil, sadece ve sadece insan hakları çerçevesinde özgürleştirilmesi noktasında irade koyar.”