AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, yerel seçimlerin artık bir yerel seçim hüviyetinden tamamen sıyrıldığını belirterek, 17 Aralık operasyonu ve 4 Bakan ile ilgili fezlekeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Ercoşkun açıklamasına şunları dile getirdi; Bütün Türkiye 30 Mart seçimlerine kilitlenmişken, tarihi öneme sahip bir seçime gireceğiz. Çünkü biliyorsunuz, yerel seçimler bir yerel seçim hüviyetinden tamamen sıyrıldı. Türkiye'nin istikametini, Türkiye'nin geleceğini, Türkiye'nin bugüne kadar elde ettiği kazanımların daha da ileri bir noktaya gidip gitmeyeceğini belirleyeceğimiz bir dönüm noktası haline geldi.”
Bu alçakça, namussuzca operasyon sonucunda”
Ercoşkun; Biz tam bütün sahada seçim çalışmaları gerçekleştirirken, bir baktık ki muhalefet partileri, 17 Aralık operasyonu olarak bilinen bu alçakça, namussuzca operasyon sonucunda ortaya çıkan fezlekelerle alakalı, TBMM'yi olağan üstü toplantıya çağırdılar. Geçmişte milleti saf yerine koyup, bu tür argümanları kullanıyorlardı. Millet şunu sormuyor mu ? 17 Aralık'tan beri, 18 Aralık, 19 Aralık, 25 Aralık, 30 Aralık, 10 Ocak, 10 Şubat yani bütün bu tarihlerinin hepsini kabul ederim ama seçime tam 10 gün kala siz meclisi toplantıya çağırıp, fezlekeleri okutmaya kalkmanız acaba ne kadar inandırıcı olur. Ne kadar adaletin tecellisine katkıda bulunup bulunmadığınızı ortaya koyarsınız. 4 Bakanla ilgili fezlekeleri gündeme alıp okutmaya çalışmak, 30 mart seçimlerini etkilemeye kalkışmaktan başka bir şey değildir. Bunlar sadece bu fezlekelerin okunmasını istiyorlar. TBMM'nin anasal yetkisini kullanıp, bu konunun araştırılmasıyla alakalı bir komisyon kurulmasını değil, sadece bunların okunmasını talep ediyorlar. Bizim 4 bakan arkadaşımız, kendileri Meclis Başkanlığına başvurarak, bu konuların araştırılmasını ve gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz dediler. AK Partinin vermiş olduğu önergeyle birlikte Meclis Araştırma Komisyonu seçimden sonra bu meseleyi tamamen aydınlanacaktır. Sayın Başbakanımızda bütün mitinglerde, televizyon programlarında ısrarlı bir şekilde bu süreçlerin sonuna kadar takip edileceğini söylediği halde, muhalefetin yine bunu kara bir propaganda ile yalanla ve iftirayla kullanmasını da bu şekilde engelleyeceğiz” diye konuştu.