5. Uluslararası Girişimcilik, İletişim ve Sosyal Bilimler Kongresi (EMI), 29-30 Haziran 2020 tarihlerinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi iş birliği ile düzenlendi.

Haber: Adnan KARABULUT

5. Uluslararası Girişimcilik, İletişim ve Sosyal Bilimler Kongresi (EMI), 29-30 Haziran 2020 tarihlerinde Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Dhaka University, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, University of Suffolk, Central Asian American University, Gorazde University ve Yessenov University iş birliğiyle online olarak gerçekleşti. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Himmet Karadal’ın başkanlığını yaptığı kongreye 26 ülkeden 310 akademisyen katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden teknik olarak organize edilen ve dili İngilizce ve Türkçe olan kongrede EMI Kongre Koordinatörü Dr. Muhammed ABUBAKAR ve EMI Kongre Koordinatörü Prof. Dr. Himmet Karadal’ın açılış konuşmalarını yaptığı kongreye onur konuğu olarak BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ali Şarlı, Prof Dr. Mustafa Tümer, Prof. Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Dr. Fadıl Hoca, Dakka Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Shibli Rubayat Ul Islam, Yessenov Üniversitesi Rektörü, Akhmetov Berik Bakhytzhanovich, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer katıldı. Açılış konuşmalarının bitiminde “Covid-19’dan Kurtulmada Girişimciliğin Rolü” konulu panel düzenlendi.

SEMPOZYUM BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Alanında uzman 310 akademisyeni bir araya getiren sempozyumda 4 farklı salonda toplamda 30 oturum düzenlendi. Girişimcilik başta olmak üzere Sosyal Bilimlerin her alanında önemli çalışmaların sunulduğu sempozyumda BAİBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selami Özsoy da moderatörlük yaptılar. Aynı zamanda BAİBÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rengim Sine Nazlı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkan Yardımcısı Tülin Sepetçi’nin de moderatörlük yaptığı sempozyumda Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Çetin, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Gülşah Sarı, Dr. Araştırma Görevlisi Arzu Kalafat Çat ve Öğr. Görevlisi Bahar Akbulak da bildirilerini sundular.

Eğitimde dijitalleşmenin ön plana çıktığı, Covid-19 döneminde gerçekleşmesi sebebiyle “yeni normal’in” gerektirdiği gibi Zoom üzerinden online düzenlenen 5. Uluslararası Girişimcilik, İletişim ve Sosyal Bilimler Kongresi’nde düzenlenen ve tüm oturumları ilgiyle takip edilen sempozyum başarıyla tamamlandı.