Haber: Adnan KARABULUT

AK Parti’de Nurettin Doğanay’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılar görüşmede Suat Güner’in aday olmasına karar vermişti. 17 Temmuz Spor Salonu’nda düzenlenen Suat Güner’in tek aday olduğu kongreye AK Parti Geel Başkan Yardımcısı ve MKYK üyesi Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü, Arzu Aydın, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü Nurettin Doğanay’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ile partinin kuruluşundan bu yana görev almış isimler ile yüzlerce partili katıldı. Salonu dolduran partililer AK Parti’nin yeni il başkanı Suat Güner ve milletvekillerine tezahüratlarda bulundu.

“GEÇMİŞ İLE GELECEĞİ BAĞLAYAN BİR MEDENİYET HAREKETİ”

Kongrede konuşma yapan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, “Yol yürümekten keyif aldığımız yol arkadaşlarımız ile birlikteyiz. Her zaman söylüyoruz. AK Parti sıradan bir siyasi parti değil. Geçmiş ile geleceği bağlayan bir medeniyet hareketi. Zaman zaman dinlenmeler olacaktır. Durduğumuz yer bu medeniyetin tam merkezi. Dün ile bugün arasında köprü kurmaya çalışan bir siyasi anlayış. Birileri bu davayı anlamakta güçlük çekiyor. Allah bu yol hareketine emek veren herkesi iki cihanda mesut ve bahtiyar etsin. Derdimiz ve davamız büyük olursa ızdıraplarımız da büyük olacak. Elmas gibi bir davamız var. Güçlü, iradeli ve merkezinde millet olan bir yürüyüş için bizler buradayız. 20 yıldır AK Parti ve Cumhur İttifakı milleti ile yol yürümeye devam ediyor. Ümit ediyorum ki yürümeye de devam edecektir. Ben mevcut İl Başkanım Nurettin Doğanay’a ve İl Başkanım Suat Güner’e başarılar diliyorum. Allah yolunuzdan şaşırtmasın” ifadelerini kullandı.

“SUSARSAK VE KORKARSAK BU MİLLET BİZE HAKKINI HELAL ETMESİN”

Kongrede konuşma yapan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Ben burada bulunan tüm dava arkadaşlarımı selamlıyorum. AK Parti’de isimlerin hiçbir önemi yoktur. Baki olan Allah’tır. Bu nedenle ben şahsım adına bu davaya inanmış kongre adına içeriden veya dışarıdan ayrım yapmayan, ‘Biz de bu davanın neferleriyiz’ diyerek elini taşın altına koyan İl Başkan adayı olan, diğer partiler aday bulamazken AK Parti’nin nasıl güçlü bir parti olduğunu gösteren tüm İl Başkan adaylarına teşekkür ediyorum. Bugün Bolu’nun hak etmediği bir yerel yönetim tarzı ile yönetilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bugün derdimiz Bolu Belediyesi’nin neler yapamadığını anlatmak değil. Ancak isyanımız Bolu’nun adının bu siyasi anlayış ile lekeleniyor olmasıdır” dedi.

“KİMSENİN GÜCÜ BOLU’NUN ADINI LEKELEMEYE YETMEZ”

Arzu Aydın, “Göreve gelir gelmez çöp toplamayı bile beceremeyince ‘Çöpler dışarı atılıyor. Bunlar belli bir siyasi görüşe mensup olanlar yapıyor. Bunları tespit etmek için her çöpe kamera koyacağız’ diyerek Bolulu vatandaşlarımızın iradesini hiçe sayan zihniyet. Halka açık belediye meclis toplantısında ahlaki olmayan tavırların dillendirilmesi üzerine ‘Ne yapayım. Baş edemiyorum. Sularına şap katacağım’ diyen aile yapısına verdikleri kıymet ile namus ve şeref timsali olan hemşerilerimin ulusal basına düşmesine sebep veriyorlar. Oturduğu yerde ‘Bolu’ya ayı heykeli veya geyik heykeli yapalım’ diyerek yüzyıllardır kahramanlıkları ile adı destan olan Köroğlu’nu incitmektedir. Yapabildiklerimiz ve yapamadıklarımız da var. Kimsenin gücü Bolu’nun adını lekelemeye yetmez” diye konuştu.

“SİYASİ BİR HAREKETİN ÖTESİNDE BİR DAVA HAREKETİYİZ”

Kongrede konuşma yapan 22, 23, 24 ve 26. dönem AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, “Bu kongre bizim partimize ve Bolu’ya hayırlar getirmesini diliyorum. Ben Bolu teşkilatında görev alan herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum. Bu davayı daha da ileriye götürecek Suat Güner’e de başarılar diliyorum. Sıradan bir siyasi parti değiliz. Siyasi bir hareketin ötesinde bir dava hareketiyiz. Biz sadece bu ülkede yaşayan insanları mutlu etmek ve refah seviyelerini yükseltmek değil, dünyanın öbür köşesinde umut bekleyen mazlum bütün insanlara hizmet etmek için yola çıkmış bir davanın mensuplarıyız. Bir gün bir saniye bile bu davaya hizmet etmiş olmak veli nimettir” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKEDE BAŞBAKANIN EŞİ SIRF BAŞÖRTÜLÜ DİYE HASTA ZİYARETİNE ALINMADI”

Zeyid Aslan, “20 yıllık davamızın Allah nasip etti daha ilk senesinde milletimiz bu ülkeyi yönetmek için bizlere görev verdi. Biz amaçlarımız uğrunda çalışmak için yola çıktık. Bizim yolumuza taş koymaya çalıştılar. Mecliste yasa çıkarıyoruz. CHP itiraz ediyor. Yasa iptal ediyor. Hangi adımı atmaya çalışsak bunu engelleyici tavırlar ile karşılaşıyoruz. Baktılar ki biz yasaları çıkarmaya devam ediyoruz başka yolları denemeye başladılar. ‘Buradan durduramıyorsak başka yoldan durdururuz’ dediler. Bu ülkenin askerlerinin çıkıp siyaset yaptığı, tehditler savurdukları dönemler oldu. Cumhurbaşkanı seçmeye çalıştık. Karşı çıktılar. Zannettiler ki dişimizi gösterirsek geri adım atarlar. Biz geri adım atmayız. Cumhurbaşkanını mecliste seçtirmediler. Biz de halka götürdük ve halka seçtirdik. Bu ülkede Başbakanın eşi sırf başörtülü diye hasta ziyaretine alınmadı” dedi.

“KARŞI ÇIKMASI GEREKLER ALKIŞ TUTTULAR”

Aslan, “PKK’nın siyasi kolu HDP’nin kapatılmasının konuşulduğu günde birileri demokrasi timsali kesiliyor. ‘6 buçuk milyon oy almış partiyi kapatamazsınız’ diyorlar. Bu ülkede 20 milyonu aşkın yüzde 46,5 oy almış AK Parti’yi kapatma davası açtınız. O gün demokrasi timsali arkadaşlar bırakın eleştirmeyi alkış tutuyorlardı. Başaramadılar. İnsanları sokağa dökmek suretiyle sokaktan medet umdular. Hatırlayın Gezi olayları. Sabrettik ve bekledik. Türk siyasi tarihine kara leke olarak geçecek 17-25 Aralık günleri diye tabir ettiğimiz bir operasyonun düğmesine bastılar. Her tarafı ile tehditler, şantajlar ve montajlar içeren kasetler ile hükümetin itibarını sarsmaya çalıştılar. O gün de karşı çıkması gerekler alkış tuttular” şeklinde konuştu.

“‘KOYUN SÜRÜSÜ’ DİYE İFADE ETTİKLERİ VATANDAŞLAR, O GÜN GELİP ÇATTIĞI ZAMAN NASIL ASLAN OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Zeyid Aslan, “Milliyetçi olarak görünen Meral Akşener, Selahattin Demirtaş’ı eşi ile beraber kahvaltıya davet etti. Şimdi ona sormak lazım. Geçen günlerde Gara’da masum 13 insanın başına kurşun sıkarak şehit ettikleri o çocukların ailelerini de acaba kahvaltıya davet edecek mi? Hiçbir operasyonda başarı alamadılar. Ta ki hepimizin yaşadığı 15 Temmuz’a kadar. Bu ülkenin üniformasını üzerine geçirmiş teröristler bu ülkeyi işgal etmeye kalkıştı. Bugün ‘koyun sürüsü’ diye ifade ettikleri vatandaşlar, o gün gelip çattığı zaman nasıl aslan olduğunu gösterdi. Bu engelli aşa aşa bu günlere geldik. ‘Paralar nerede’ diyorlar ya. Bu ülkenin paralarının nerede olduğunu görmek istiyorsan, çıktığın yollara, tedavi olduğun hastanelere, santrallere bak. İşte o zaman görürsün bu ülkenin paralarının nereye gittiğini görürsün. Kim nereden istiyorsa gelsin. Biz dik durmaya devam edeceğiz. Aramıza girmeye çalışan, kendi çıkarları için bu partiyi kullanmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

“BUNLARIN YÖNETMEK GİBİ BİR DERDİ YOK”

Kongrede konuşma yapan AK Parti MKYK üyesi Jülide Sarıeroğlu, “2024 seçimlerine Bolu’muzu ileriye götürecek arkadaşlarımızı seçiyoruz. Tarihi bir seçim Türkiye’yi ve bizleri bekliyor. Sorumluluğumuz buradaki yürekli insanların sadece Bolu’daki vatandaşlarımızın sorumlulukları değil. AK Parti demek Türkiye demek. AK Parti demek tüm mazlum coğrafyadaki insanların umutları demek. Her bir vatandaşımızın geleceğe umutla bakması için sorumluluklarımız var. Herkes için çok çalışmamız lazım. Adana Milletvekiliyim ve maalesef 24 sene sonra Adana’da CHP yönetimi ile karşılaştım. Bolu’da da maalesef bir yol kazası oldu. CHP’nin çöp, çamur ve çukur olduğunu görüyoruz. Yeri geldiğinde laf söylemekte üzerlerine yok. Sadece laf üzerine laf koyan ama iş icraata geldiği zaman ortada hiçbir şeyin görünmediği bir anlayış var. Allah ülkemizi, 81 ilimizi ve milyonları bu anlayıştan korusun. Bunların yönetmek gibi bir derdi yok. Yönetemedikleri gibi şimdi de bizim ayaklarımıza taş koyuyorlar. Gündemi değiştirecek farklı olaylar ile geliyorlar” ifadelerini kullandı.

“BOLU’NUN KISA SÜREDE IŞIĞI GİTMİŞ”

Bolu ile ilgili görüşlerini de söyleyen Jülide Sarıeroğlu, “Bolu’da maalesef ki bu zihniyet ile tanıştı. Biz Bolu’yu uğradığımız zaman ortaya çıkan gelişmeler ile tanıdık. Açık konuşayım. Bolu’nun kısa sürede ışığı gitmiş. Üzerinde farklı bir hava var. İnşallah bu yol kazasını buradaki kadrolar düzeltecekler. Bolulu vatandaşlarımız Bolu’yu bu işi sevda ile yapanlara teslim edecekler. Bolu ayı heykeli, geyik heykeli, içimiz kan ağlarken kaybettiğimiz vatandaşlarımız için bu ifadelerin kullanılması ile anılacak bir şehir değil. Türkiye’nin hiçbir şehri bunu hak etmiyor. Bolu güzel doğası ile anılmayı hak edecek bir şehir” diye konuştu.

“TEK YAPTIĞI YALAN, İFTİRA VE KARALAMA”

Sarıeroğlu, “Birçok operasyonlar yaptılar. 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi haince saldırmaya kalkıştılar. Biz her defasında bunların üstesinden geldik. Petrol bulduk, uzay konusunda çok önemli gelişmeler kaydettik. Bunların hepsini bir bahane sundular. Biz bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Kim ne derse desin ne yaparsa yapsın biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Sizler oldukça bize bir şey olmaz. Her şeyi yaptılar ama yine de Recep Tayyip Erdoğan’ı deviremediler ve deviremeyecekler. Bütün dertleri bu. Kılıçdaroğlu en ufak bir projeden bahsediyor mu? ‘AK Parti yapamadı, şunu şöyle yapsın’ diyebiliyor mu? Hayır. Tek yaptığı yalan, iftira ve karalama. İçinden geçtiğimiz bu dönemde CHP kadrolarının kullandığı bu dilden dolayı kadın bir siyasetçi olarak rahatsız oldum. Vatandaşlarımız da bundan rahatsızlık duydu. Yaptığın bu algı çalışması ile milleti aldatmaya hakkınız yok. Milletimiz kimin ne olduğunu biliyor” şeklinde konuştu.

“SANDIKLARI PATLATACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM”

Kongrede yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yolu ile kongreye katıldı. Kongrede Suat Güner’e başarılar dileyen Erdoğan, yaptığı görevlerden dolayı Nurettin Doğanay’a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen ve yüzlerini kara çıkarmayacağını ifade eden AK Parti İl Başkanı Suat Güner, 2024 yılında yapılacak seçimlerde başarılı olacaklarını dile getirdi. Suat Güner, “Maneviyatlarını Akşemseddin hazretlerinden alan, adaletinden şüphe duymadığımız Bolu’dan bütün teşkilatlarımız adına sizlere selamlarımı iletiyorum. 2023 ve 2024 seçimlerinden 9 ilçe 3 belde ile bütün sandıkları patlatacağımıza söz veriyorum” ifadelerini kullandı.