Bolu’da, bir süredir ayrı yaşadığı 1 çocuğunun annesi ve dini nikahlı eşi Sevgi Ö.’ye sokak ortasında tüfekle 3 el ateş eden Recai Bozkurt, yakalanıp sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada “Ben kendime ateş ettim” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Olay, akşam saatlerinde Bolu’nun Köroğlu Mahallesi Kundakçıoğlu Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Recai Bozkurt ile arasında dini nikah bulunan 1 çocuk annesi Sevgi Ö., şiddet gördüğü gerekçesi ile eşinin yanından ayrılarak Bolu’ya geldi. Eşini dönmeye ikna etmek isteyen Recai Bozkurt ise Sevgi Ö.’den olumsuz cevap alınca Bartın’dan Bolu’ya geldi. Eşini takip eden Bozkurt, otomobille Sevgi Ö.’nün yanına yaklaşarak tüfekle 3 el ateş etti. Mermiler şans eseri kadına isabet etmezken, silah sesini duyan vatandaşlar sokağa geldi. Kalabalığı gören Recai Bozkurt ise olay yerinden kaçtı.

EŞİNİ TEKRAR OLAY YERİNE ÇAĞIRDI

Silah sesini duyan vatandaşların ihbarı ile sokağa çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde ifadesi alınan kadın daha sonra da eşi ile konuşarak yanına çağırdı. Kendisine kurşun yağdıran imam nikahlı eşiyle telefonda konuşan Sevgi Ö., dakikalar boyunca gelmesi için ikna etmeye çalıştı.

Tüm çabalarına rağmen dini nikahlı eşini yanına gelmesine ikna edemeyen genç kadın, gözyaşları ve çaresizlik içinde, "Sen ne yapmak istiyorsun. Öldürmek istiyorsan öldür. Ne yapmak istiyorsun. Beni bu şekilde kazanamazsın. Gel konuşalım diyorum" ifadelerini kullandı.

3 SAATLİK KOVALAMACANIN SONUNDA YAKALANDI

Aracıyla kaçak konumda olan Recai Bozkurt, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerinin çalışması sonucunda, Karacaağaç istikametinde olduğu tespit edildi. Polis ekipleri ile Bozkurt arasında yaşanan kovalamacanın ardından cani adam yakalanarak gözaltına alındı.

"KENDİME SIKTIM"

Yakalanmasının ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine getirilen Recai Bozkurt, “Neden yaptın?” sorusunda “Ben kendime sıktım, kendime” diyerek cevap verdi.