14 Mayıs günü gecesi saat 22.00 sıralarında H.T. isimli şahsa ait Borazanlar Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde inşaat halinde bulunan bir şirkete ait binadan inşaat demirleri kimliği belirsiz kişilerce çalınmıştı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili sürdürdükleri çalışma sonrası biri çocuk 3 kişiyi yakaladı.
Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaparak şu bilgileri verdi; İnşaatta kullanılan inşaat demirlerinin kimliği meçhul şahıs ve şahıslarca çalınması olayı ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin yapmış olduğu çalışma kapsamında; 14.05.2014 günü İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelen ihbar doğrultusunda yapılan çalışmalarda, şüpheli şahısların müştekiye ait inşaat demirlerini 06 …..9 plaka sayılı araca yükledikleri görülmüş ancak olay yerine görevli polis ekiplerinin zaman kaybetmeden intikal etmesi üzerine şüpheli şahısların üzerinde çalıntı inşaat demirleri bulunan aracı olay yerinde bırakarak uzaklaştıkları görülmüştür.
Detaylı yapılan çalışmalar ile hırsızlık olayını şüpheli şahıslar Y.B.—A.A. ve suça sürüklenen çocuk T.K.'nin birlikte gerçekleştirdikleri belirlenmiş, her üç şahısta yapılan çalışmalar ile 30.05.2014 günü görevlilerimizce ilimiz merkezde yakalanmışlardır.
Şüpheli şahıslar Y.B.—A.A. ve suça sürüklenen çocuk T.K. 31.05.2014 günü adli makamlara mevcutlu olarak intikal ettirilmiştir.”