Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından ilçeye yaklaşık 600 bin TL hibe verilecek. 2019 yılı teklif çağrısı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından 15 Mart 2019 tarihinde ilan edilen 2019 yılı mali destek programları değerlendirme süreci 30 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşen yönetim kurulu toplantısı ile tamamlandı.

Bu kapsamda alınacak olan hibeyle Gerede'nin Seviller Mahallesi'nde bulunan eski cezaevi, taş duvarları korunacak şekilde restore edilerek ilçenin turizmine katkı sağlamak amacıyla Kent Müzesine dönüştürülecek. Eski cezaevi 1910'larda yapılmış ve kapalı cezaevi olarak 2013 tarihine kadar kullanılmıştı.

Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; 2019 yerel seçimlerinde ilçe halkına açıkladığımız 26 projeden biri de eski cezaevinin Kent Müzesine dönüştürülmesi idi. Bu müze sadece yaşayan müze formatında değil çağdaş müzecilik anlayışını da yansıtacak. İnşallah aldığımız hibe desteğini en iyi şekilde kullanarak ilçemize Kent Müzesini kazandırmış olacağız. Proje bedeli normalde yaklaşık 1.5 milyon TL. Sunduğumuz 1 milyon 072 bin TL'den projenin 595 bin 662 TL'si onaylandı. Ben Doğu Marmara Kalkınma Ajansımıza, Valiliğimize vermiş oldukları bu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Elif Erdoğan