Tam bir cazibe merkezleri, özellikle Ülke nüfusunun her 4 kişiden birin yaşadığı iki metropol şehrin ortasında olup 1 ila 2 saatte ulaşıldığını düşünürsek iştah kabartmaması mümkün değil…

Bu gün için Abant yolundaki tesislerin ticari hacminin Abant içindekilerden daha fazla olabileceğini düşünüyorum.

Haliyle eski ilçemiz, memleketin son ili Düzce sınırdaş olduğumuz doğa harikalarından yıllardır nasıl pay kapabileceğinin derdinde.

Bundan 2 yada 3 sene öncede yazmıştım Abant ve Yedi Göller artık küresel marka haline geldiler, ziyaretçiler döndüklerinde şehri değil mekanları söyleseler kafidir

Hal böyle olunca bu iki doğa harikasının kimin il sınırlarında olduğundan ziyade kimin ilinden daha rahat ulaşılabildiği önem kazanıyor.

Son çıkan haberde Düzce'nin Yedi Göllere daha rahat ulaşım için Yığılca'dan yol açtığı yada mevcut yolu yenilediğini öğrendik…

Yedi Göller yolu asfaltlandığı sene ziyaret etmiştim, bu ilk Yedigöller yolculuğum olacaktı, Yukarısoku köprüsünü geçer geçmez tabelalardan sola döndüm, ama yeni asfaltı bir türlü göremiyordum, hatta bir ara yol o kadar kötüydü ki emin olmak için doğru yolda olup olmadığımı sormak zorunda kaldım.

Yeni asfalta ulaşıncaya kadar toz toprak ve çukurlar içinde uzunca bir yolculuk yapmak gerekiyor, asfalt ise Yığılca sapağı ile birlikte başlıyor, biz sapaktan Bolu ya kadar asfalt dökme lüzumu görmezken Düzce, ilçesinden daha rahat ulaşımın peşine düşmüş ve bitirmek üzere.

Abant için de önceki senelerde aynı girişimlere bulunmuşlardı, hatta Samandere şelalesi sinekli yaylası üzerinden kestirme yol açmışlar. Bu yolu kısa vadede genişletip asfaltlama ihtimalleri yok ama sonuçta boş durmuyorlar.

Ulaşımın sayesinde yol üzerindeki tesisleşmenin oluşturacağı katma değer ve istihdam düşünüldüğünde çok doğru bir adım.

Bu sayede şehir merkezlerine Turist çekmeyi düşünüyorlarsa yanılıyorlar, çünkü onlarında bizim gibi merkezlerinin bir cazibesi yok.

Gerçi bizim var fakat gün yüzüne çıkarmak hep seçim vaatlerinde görsellerde kalıyor.

Hasan Perçin

[email protected]