Erdoğan, Üniversite tercihi yaparken öğrencilerin hedefleri doğrultusunda detaylı bir araştırma yapmaları gerekmektedir. Gelecekte hayatlarının büyük bir bölümünü kapsayacak olan bir konuda seçim yapmak öğrenciler için zor olabilir. Bu yüzden öncelikle öğrenciler gelecekte kendilerini nerede görmek istediklerini sormalılar. Bu soruya verdikleri cevap doğrultusunda seçenekleri ve bunların alternatiflerini bir liste haline getirmeliler. Daha sonrasında öğrencilerin hem ilgili üniversiteleri hem de seçmeyi düşündükleri meslek grubunu araştırmaları gerekmektedir. Son olarak öğrenciler, https://ais.osym.gov.tr/ adresine tercih kodlarını girerek bu süreci tamamlayacaklardır” dedi.

Üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken konular ile ilgili olarak Erdoğan, Öğrenciler, mutlu olacaklarını düşünmedikleri meslekleri ve üniversiteleri tercih listelerinde bulundurmamalılar. Gitmeyi düşündükleri üniversiteleri arayarak ya da çoğu üniversitenin online tanıtımlarına katılarak araştırma yapmalarında fayda var. Hatta öğrencilerin üniversiteleri ve şehirleri gidip görmeleri de onlara fayda sağlayacaktır. Hayal kırıklığı ve mutsuzluk yaşamamak için bu noktalar önem teşkil etmektedir. Öğrencilerin bölüm ve üniversitelerin özel koşullarını dikkatlice okumalarında fayda vardır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Bize danışmanlık için gelen öğrencilere öncelikle ne istediklerini soruyoruz. Gelen öğrencilerin çoğunun aklında belli bir bölüm oluyor. Biz akıllarındaki bölümlere ek olarak çeşitli alternatifler sunuyoruz. Öğrenciler ile şehir dışında okumanın katkıları ve zorluklarını konuşuyoruz. 1 sene daha beklemeyi düşünen öğrencilerle bu konunun avantaj ve dezavantajlarını değerlendiriyoruz. Öğrenci de kendi kararını veriyor ve bu doğrultuda bir yol çiziyor. Yanlış karar verseler bile her zaman bir dönüş yolunun olduğunu belirtiyoruz. Umarım her öğrenci kendi için doğru olan kararı verebilir” diye konuştu.