Özel Haber: Erol DEĞİRMENCİ / Sefa GÜNAY

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılının ilk yedi ayı boyunca yapılan çalışmalar, meyvesini verdi. Edinilen bilgiye göre, İş – Kur İl Müdürlüğü yaptığı çalışmalar kapsamında 3 bin 50 kişiyi özel sektörde işe yerleştirmeyi başardı. Öte yandan bu yılın yine ilk 7 ayı içinde yapılan programlar sonucunda 770 tane katılımcıya maaş ödeyen İŞKUR, iş başı programı kapsamında da bin 800 bireyi istihdam etmeyi başardı. Toplum yararına geliştirilen programlar kapsamında da 2 bin, bu yıl ilk defa uygulanmaya başlanan üniversite öğrencilerinin yararlandığı sosyal çalışma programında ise 140 genç yaz aylarında işe başladı. Programlar içinde yer alan toplam 3 bin 940 katılımcının bulunduğu çalışmalar 25 Eylül tarihinde ise sona erecek.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK İSTATİSTİK

İŞKUR İl Müdürlüğü ve ilgili müdürlüklerin yaptığı ortak çalışmalar sonucunda da Türkiye’ye örnek olacak veriler elde edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda engelli bireylerin istihdamında yüzde 98 oranı yakalanarak Bolu, bu konuda yapılan sıralamalarda Türkiye’deki ilk 10 il içine girmeyi başardı. Müdürlüğün hedefi ise projeleri geliştirmeye devam ederek yüzde 100 doluluk oranını yakalamak.

İŞVERENLERİN TALEPLERİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan edinilen bilgiler doğrultusunda Bolu’da, 2019 yılının ilk yedi ayında işverenlerin, işçi bulma talepleri de devam ediyor. Bolu’da toplam 4 bin 700 işveren İŞKUR İl Müdürlüğü’ne başvurarak personel talebine bulundu.