Bolu’nun Çukurovası olarak bilinen Seben bu gün tarımsal üretim adına tarihi bir gün yaşadı. Seben ovasının sulu tarıma geçişiyle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri tarafından yaklaşık 267 Milyon TL bütçe ile hayata geçecek ve 40 bin dönüm tarım arazinin sulanmasını sağlayacak dev sulama kanalı projesine gerçekleştirilen açılış töreni ile start verildi. Törende verdiği talimatla kanal inşaatının açılışını yapan Tarım Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Seben’den başlayarak Bolu ovasında devam edecek, bölgenin tarımsal üretim çeşitliliğini ve birim verim miktarını üst seviyelere çıkartacak dev proje ile ilgili Seben’de yapılan sulama kanalı açılış törenine Tarım Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Seben Kaymakamı Mustafa Atış, DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti İlçe Başkanı Kazım Konak, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

BU AZİZ MİLLETE HİZMET ETMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ

Törende konuşma yapan Tarım Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, hayata geçecek projeden büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu söyleyerek şu değerlendirmeleri yaptı:

Bugün açılışımızı yaparken maşallah havada epey rüzgârlı. Şuandaki rüzgâr gibi AK Parti kurulduğu günden bu yana milletimizden bu yetkiyi aldığından bu yana rüzgâr gibi hizmetlerine devam ediyor Elhamdülillah. Çıktığımız bu yolda parti olarak On Dokuzuncu yaşımızı idrak ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kurulan bütün AK Parti hükümetleriyle beraber hem yerelde hem genelde bu aziz millete hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Rüzgâr gibi yaptığımız hizmetlere bir hizmet daha katmanın onur ve şerefini yaşıyoruz.

RABBİM BU DEVLETİN BU MİLLETİN YANINDA

Öncelikle dün Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat verdiği müjdeyle doğalgaz rezervinin bulunması cari açığımızın kapanmasında çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Çünkü cari açığımızın oluşmasını büyük ölçüde enerji teşkil ediyor. Bu cari açığın kapanmasını sağlayacak bu büyük müjdenin İnşallah arkası da gelecektir. Rabbim yardım ediyor. Rabbim bu devletin bu milletin yanında. Bu devlet ve millet üzerinde oynanmak istenen her tülü oyunu Cenabı Allah bozuyor. Çünkü onların hesabı varsa Allah’ında hesabı var. Biz halis niyetle bu millete sevdamızla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti kadroları olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu günde burada AK Parti kadroları tam kadro burada. Allah’a çok şükür biz burada bugün çok iyi bir ekibiz. Bu gün burada bu iyi ekibin bir vesilesi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki yükünü alma noktasında çalışmalarımızın çok büyük bir hizmetin açılışındayız.

BÜYÜK BİR RÜYANIN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN BU GÜN BURADA İLK ADIMI ATMIŞ OLUYORUZ

Büyük bir mutluluk yaşıyorum. İl başkanlığım döneminde gündeme gelen ve devamında milletvekilliği dönemimde olgunlaşan bir süreç yaşadık. Kıymetli belediye başkanımız bu sürecin hikâyesini anlattı. O tarihlerde il başkanı olarak görev alıyordum daha sonra milletvekili olarak görev aldım daha sonrada bakan yardımcısı olarak görev almak nasip oldu ve bu günlere geldik. Seben’in bir hayali bu gün gerçek oluyor. Büyük bir rüyanın gerçekleşmesi için bu gün burada ilk adımı atmış oluyoruz. İnşallah bu adımımızın devamını bu inşaatın hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasıyla ilgili çalışmaya devam edeceğiz. Ben teknik konuya girmek istemiyorum ama tekrar etmekte fayda var. Bu gün tam 267 Milyon TL’yi bulan bir yatırım hayata geçiyor. Bu gün İnşallah bunun ilk adımını atıyoruz. İnşallah 159 kilometre sulama hattı yapacağız. Sulama sistemi kuracağız. Bütün bunları değerlendirdiğimizde İnşallah Sebenimize çok büyük katma değer kazandıracağız. Seben insanı çalışkan. Seben ovası da bereketli ova. 40 bin dönüm arazinin sulanmasıyla ilgili İnşallah ilk adımını atmış oluyoruz.

HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Bolu’nun Çukurovası olarak tabir ettiğimiz Seben ovasında ürün çeşitliliğini sağlayacağız. Hem Bolu’nun hem bölgesinin hem ilçenin meyve sebze ihtiyacının karşılanmasını sağlayacağız. Bu gün bu projeyi gerçekleştirmemizi sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan zat-ı devletlerine, kıymetli bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli Bey’e, tarım orman bakanlığı çalışanlarına ülkemizin güzide kurumu, Türkiye’nin yatırımcı kuruluşlar içerisinde gururu Devlet Su İşleri’nin tüm çalışanlarına, bu işin olgunlaşmasında katkı veren il başkanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, ilçe başkanımza, bütün Sebenlilere, özel idaremiz başta olmak üzere il genel meclisi başkanımızın şahsında il genel meclisi üyelerimize, özel idare çalışanlarımıza, çok kıymetli kaymakamımıza, şahsım adına memleketim adına şükjranlarımı sunuyorum. İnşallah bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. İnşallah önümüzdeki dönemde Orman Bölge Müdürlüğümüz, Tarım İl Müdürlüğümüzün açılış ve hizmetlerini kazandıracağımız projelerimiz var. Bolu’ya hizmete AK Parti hükümeti olarak devam ediyoruz. Durmak yok yola devam. Hepinizi en kalbi duygularımla sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sebenimize hayırlı uğurlu olsun İnşallah. Elif Erdoğan