Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla Sağlık Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği ile 2010 yılından itibaren yürütülen ‘Okulda Diyabet Programı’ kapsamında diyabet farkındalığını arttırmak, Tip 1 ve Tip 2 diyabet hastalığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak amacı ile Bolu’daki öğretmenlere ve velilere Diyabet konularında bilgilendirme yapıldı.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol’un da katılımıyla gerçekleştirilen konferansta “Diyabet Hastalığı Nedir? Tip 1 ve Tip 2 Diyabet Hastalığı, Tip 1 Diyabet Tanı, Takip ve Tedavisi” konusunu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında görevli Çocuk Endokrin Uzmanı Doç.Dr. Semih Bolu, “Diyabetle Yaşam, Diyabetle İzlem, Bakım Becerileri” konusunu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Çocuk Diyabet Hemşiresi Tuğba Bükecik, “Diyabette Beslenme Tedavisi” konusunu Bolu İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Diyetisyen Merve Açar aktarırken “Bir Ebeveyn Gözünden Tip 1 Diyabet Deneyimlerini” Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Öztürk katılımcılarla paylaştı.

Programda öğretmenlerin gününü de kutlayan Demirkol ve Sarıcı; diyabet konusunda bilinçli öğretmenler sayesinde çocuklarımızın teşhis ve tedavilerine destek olunacağını belirttiler.