Vakıf binasında Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu tarafından karşılanan Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı yöneticilerine BBV Başkan Nahit Abak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Abak, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nın ziyaretinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti. Bolu’da var olan vakıf kültürünü ülkenin tüm şehirlerinde görmeyi istediklerini de söyleyen Nahit Abak, Bolu Bağışçılar Vakfı’nın model olarak Türkiye’de tek olduğunu da ifade etti. İki kardeş şehir olan Bolu ve Düzce’nin sivil toplumsal alanda hayata geçirecekleri projelerin, bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağının altını çizen Nahit Abak, Bolu Bağışçılar Vakfı’nın temelinde yerel kalkınma için örnek iş birliği ve örgütlenme modelinin olduğunu kaydetti.

Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Mutlu, Bolu Bağışçılar Vakfı yöneticilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Bolu ve Düzce’nin idari olarak ayrı olsa da ekonomik ve sosyal olarak birbirine destek veren iki il olduğunu belirtti. Bolu Bağışçılar Vakfı’nın bugüne kadar bir çok projeyi hayata geçirdiğini ve bu projelerin kendileri için de örnek teşkil ettiğini dile getiren Mutlu, bölgesel kalkınma için sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

HIZLI TREN İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ

Ziyarette, son yıllarda yüksek hızlı tren hattının bölgemizden geçmesi için büyük gayret gösteren Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, YHT hattı için yaptıkları çalışmaları anlattı. Ankara-İstanbul YHT hattının mutlaka Bolu-Düzce-Sakarya üzerinden geçmesi gerektiğine vurgu yapan Şamandar, Bolu ve Düzce’deki tüm sivil toplum kuruluşlarının YHT hattı için kenetlenmesi gerektiğini belirtti.

Ziyaretin sonunda bölgesel kalkınma için Bolu Bağışçılar Vakfı ile Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı olarak ortak projeler geliştirilmesine karar verildi.