Bolu Valiliği tarafından düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Eylem Planı Toplantısında yerel basına skandal bir uygulama yapıldı. Toplantıya davet edilen yerel basın mensupları toplantı salonundan çıkarıldı.

Haber: BMA

Bolu Valiliği'nde 81 ilde eş zamanlı olarak saat 10.00'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı Toplantısı düzenlendi. Bolu Valisi Ahmet Ümit Başkanlığında gerçekleştirilen; kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerinin katıldığı toplantıya ilimiz yerel basın kuruluşları da davet edildi.

Toplantıya başlama saatinden 15 dakika gecikmeli gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit'in yerini almasının ardından yerel basına skandal niteliğinde bir uygulama yapıldı. Valilik görevlilerince basın mensuplarının sadece toplantı öncesi görüntü almasına izin verildi. Toplantının başlamasıyla birlikte salondan dışarı çıkartılan basın mensupları duruma tepki göstererek Bolu Valiliği'ni terk etti.

Kadına şiddetin önlenmesi için yapılan çalışmaları kamuoyuna duyurma gayreti içerisinde bulunan basın mensuplarına Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından sansür ve psikolojik şiddet uygulanmasının nedeni anlaşılamadı.