Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi Yurdunda gerçekleştirilen kahvaltıya Bolu – İHH Hanım komisyonu başkanı Hilal Fedaker, B.A.İ.B.Ü İzzet Baysal Ruh sağlığı ve hastalıkları başhekimi, Toplum Ruh Sağlığı Gönüllüleri Dayanışma Derneği Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Hülya Ensari, Bolu – İHH hanım komisyonu üyeleri ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Yapılan kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Bolu – İHH hanım komisyonu başkanı Hilal Fedaker şunları söyledi. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri’nde yine çocuklarımızın yüzlerini güldürebilmek ve hayrı yeryüzüne yayabilmek için Türkiye ile birlikte 33 ülkede 607 proje hazırlandı. Sizlerin destekleri ile ülkemizdeki yavrularımızdan başlayarak, Filistin’den Arakan’a, Bosna Hersek’ten Etiyopya’ya, Pakistan’dan Yemen’e yeryüzünün mazlum ve mahzun diyarlarındaki çocuklarımızla buluşmaya ve onlara yalnız olmadıklarını, kardeşlerinin her daim yanlarında olduğunu hatırlatmaya gayret edeceğiz. Bu çerçevede Bolu – İHH hanım komisyonu olarak Nijer’de 3 yetim aileye küçükbaş hayvan hediye ederek kendi ayakları üzerinde durmalarına katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Ramazan çalışmaları kapsamında Nijer’e giden Bolu – İHH hanım komisyonu Üyesi Firdevs Aydın’da söz alarak Nijer’de yaşadığı duygu ve düşünceleri dile getirerek Nijer hakkında kısa bir bilgi verdi. 3 Ağustos 1960 tarihinde Fransa’dan bağımsızlığını kazanan 17 milyon nüfuslu Nijer’in %98’i Müslüman. Ülke nüfusunun yarısını 15 yaş ve altındaki çocuklar oluşturuyor. Ortalama ömrün 43 yıl olduğu Nijer, çocuk ölüm oranında dünyada birinci sırada yer almakta. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer eğitim, sağlık ve sosyal imkânlar açısından en zorlu coğrafyalarından biri kabul ediliyor. Nijer’de 970 bin yetim çocuk bulunuyor. Ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfının açmış olduğu Göz Hastanesi ile Afrika’da çok yaygın olan katarakt hastalığının tedavisi için ameliyatı yapıldığında sözlerine ekledi.

Son olarak Dr.Öğr.Üyesi Hülya Ensari Kadın ve Ruh Sağlığı hakkında bir söyleşi gerçekleştirerek, psikolojik rahatsızlıkların çeşitleri ve belirtileri hakkında bilgi verdi. Bu tür rahatsızlıklarda erken tanı ve profesyonel desteğin öneminden bahsederek; gönüllü çalışmalarının psikolojik rahatsızlıklara yakalanma riskini azalttığını vurguladı ve İHH’nın gönüllü çalışmalarını tekdirle karşıladığını ifade etti. Dr.Öğr.Üyesi Hülya Ensari’nin söyleşisinden sonra program sona erdi. Elif Erdoğan