Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Bolu İl Başkanı Erhan Bayram, koronavirüs salgınının bir kez daha Türkiye’de pik yapmasının ardından eğitim-öğretimin yeniden uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesi kararına ilişkin bir açıklama yaptı. Erhan Bayram yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul ve Bursa Valilikleri, Covid-19 salgınının seyrini dikkate alarak 01.12.2020- 04.01.2021 tarihleri arasında il genelindeki resmi anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar vermiştir. Emeği geçen yetkilileri kutluyoruz. Sağlıktan başka her şeyin telafisi mümkündür. Vakaların hızla arttığı Bolu’muzda da bir an önce aynı kararın alması gerekmektedir. Aksi takdirde ilimizdeki binlerce okul öncesi öğrencisi, öğretmenleri ve her birinin aileleri de büyük risk altında olacaktır. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve ailelerin sağlığı önceliğimiz olmalıdır.”

“BOLU İÇİN GEÇ OLMASIN!”

“Okul Öncesi öğretmenlerine bakıcı muamelesi yapılarak “çalışan annelere” kolaylık olsun saçmalığıyla açıldığı ifade edilen anaokulları ve anasınıflarında bir haftadır görüldü ki tam gün çalışan annelere yarım gün açık olan okul öncesi sınıflarının hiçbir faydası yok. Çocuklarımız okula gelmiyor. Bolu Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konu ile ilgili acilen yeniden değerlendirme yapmalı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu gerekli kararı bir an önce almalıdır.”