Ulusal basın Bolu Belediyesi'nin phayata geçirdiği projeleri sayfalarına taşımaya devam ediyor.
Son zamanlarda ulusal basının gündeminden düşmeyen Bolu haberleri, mart ayında da geniş yer buldu.
Dünya Gazetesi Sektör Gaz Turkey'de Buluşuyor” başlığı ile yer verdiği haberde dünyada her geçen gün doğalgaz istasyonlarının sayılarında artış yaşandığını, şehir halkının sağlığını korumak adına toplu taşımacılıkta doğalgaz kullanımının teşvik edildiğine dikkat çekerek bu kapsamda çalışmalar yürüten iller arasında Bolu Belediyesi'nin de CNG'li araçları filosuna dahil ettiğini belirtti.
Hürses de Bolu'ya bir çevreci proje daha” başlığı ile yer verdiği haberde Bolu Belediyesi'nin hayata geçirdiği çevreci projelere dikkat çekerek, geçtiğimiz günlerde temeli atılan yeraltı katlı otoparkı projesinden bahsetti.
Takvim Gazetesi'nde ise Çöpten Elektrik” başlığı ile yer alan haberde Bolu Belediyesi'nin çöplüğü elektrik santrali haline dönüştürerek ilk etapta bin dairenin elektrik ihtiyacının karşılanacağına sonraki aşamalarda ise bu oranın artırılacağına değindi.
Türkiye Gazetesi ise Organize Sanayi atıkları tesiste arıtılacak” başlığı ile geniş yer verdiği haberde Bolu Belediyesi ve Bolu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yaptırılan ön arıtma tesisinin muhteşem bir törenle hizmete girdiğini belirterek protokol konuşmalarına yer verdi.
Türkiye Gazetesi'nde yer alan bir diğer haber de Öğrencilere üç boyutlu gösteri” başlığı ile yer aldı.
Haberde 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü münasebetiyle Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen programda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ilkokul öğrencilerinin Çanakkale fotoğraflarını üç boyutlu olarak izlediklerine yer verdi.
Yeni Şafak Gazetesi' de Yerli ve yabancıya 5 yıldızlı huzur şehri” başlığı ile verdiği haberde Bolu Belediyesi tarafından yerli ve yabancıların kullanabileceği bin konutluk uluslararası yaşlılar köyü projesini hayata geçireceğini, finansmanın ise AB fonlarından sağlanacak olan proje ile yaşlıların huzurevlerinden farklı olarak diledikleri gibi ihtiyaçlarını karşılayıp, misafirlerini ağırlayabileceklerini bir ortamda yaşamlarını sürdüreceklerini belirtti.
Yeni Şafak da yer alan diğer bir haber ise Bolu'ya Tahrir'i sollayacak meydan” başlığı ile Kent Meydanı haberiydi. Gazete haberi Bolu Belediyesi'nin dünya çapındaki meydanlarla boy ölçüşebilecek, Türkiye'nin en büyük Mısır'da ki Tahrir Meydanı'nın 1,8 katı, 74 bin metrekarelik Kızıl Meydan'dan da büyük bir kent meydanı yapacağını sütunlarından büyük puntolarla Türkiye'ye duyurdu.