Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, mahkemede bekleyen yüzlerce dosyayı karara bağlamak için seferber olduklarını vurgulayarak, "Vatandaşın adalet beklentisini sonuçlandırmak için geçmiş yıllardan bekleyen dosyaları titizlikle inceleyerek sonuçlandırdık" dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve yönetim kurulu üyeleri Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal'ı makamında ziyaret ettiler. İdare Mahkemesi'nin kurucu başkanı olan Delal, BGC Başkanı Velioğlu ve yönetim kurulu üyelerine İdare Mahkemesi'nin görevlerini anlattı.

Mahkemenin kurulmasıyla birlikte Bolu ve Düzce'den bekleyen yüzlerce dosyanın karara bağlanması için hakimlerle birlikte seferber olduklarının altını çizen Delal, şöyle konuştu:

"Geçmiş yıllardan kalan ve karara bağlanmayı bekleyen yüzlerce mahkeme dosyası vardı. Vatandaşın adalet beklentisini en kısa sürede sonuçlandırmak için tüm dosyaları inceleyerek karara bağlamak için çalıştık. 5-6 yıldan bu yana bekleyen dosyalar vardı. Tüm dosyaları tek tek inceleyerek sonuçlandırdık. Yığılan dosyaları karara bağlayarak vatandaşın adalet beklentisini en kısa sürede yerine getirmek için çalıştık" diye konuştu.

BGC Başkanı Velioğlu'da kentte yerel medyayla ilgili Başkan Delal'a bilgiler verdi. A. Haktan Yamantürk