Dengeli Bir Egzersiz Programı

Her gün ortalama hızda (ama yavaş değil) 30 dakika yürümek size 1500 kalori yaktırır. Yılda 78 bin kaloriden bu kadar kolay kurtulabilirsiniz. Yaş ve vücut yapınıza uygun daha ağır egzersiz programları ise kalp ve damar sağlığınızı, ciğerlerini korumanıza yardımcı olur. Vücudunuza şekil vermek için bir kaç set ağırlık çalışabilirsiniz.

İp Atlamak

Her zaman en iyi vücut çalıştırma yöntemlerinden biri olan ip atlamak bel çevresi gibi kurtulmanın zor olduğu yağları yakmanızı sağlar. Fazla değil günde 10 dakika ip atlayın.

Egzersiz Arkadaşı Bulun

Çoğu insan tek başına spor yapmaktan sıkılır ve düzen zamanla bozulur. Bunu engellemek için arkadaşlarınızdan yardım alabilir ve spor için gereken motivasyonu sağlayabilirsiniz.

Su Egzersizleri

Eğer bir havuza üye olmak gibi bir imkanınız varsa seçeceğiniz su hareketleri ile bel ve sırt ağrılarından kolayca kurutulabilirsiniz. Üstelik suda yapılan egzersizler vücudu en iyi biçimde şekillendirir.

Ofiste Aktif olmak

Molalarda ya da bulabildiğiniz her arada masa başından kalkıp yürüyün ve kollarınızın esnetin. Bilgisayar başında ise karın kaslarınızı sıkıp bırakarak egzersiz yapabilirsiniz.

Daha Sık ve Hafif Öğünler

Büyük ve ağır 3 öğün yemektense bunu 6'ya bölüp azar azar yemek daha iyi. Bu küçük öğünlerle birlikte midenizde küçülecek ve daha çabuk doyacaksınız.

Su İçmek

Günde en az 8 bardak su için. Kahve ve çayla, şekerli meyve sularıyla aldığınız sıvılar buna dahil değil.

Kahvaltı

Diyet yapanların çoğu kahvaltıyı pas geçer. Ancak araştırmalar düzenli olarak kahvaltı edenlerin daha az kilo aldığını ortaya koyuyor.

Sağlıklı Yemekler

Yemekleri kızartmaktan vazgeçin. Bunun yerine haşlama veya ızgara tercih edebilirsiniz. Kızartma yemeklere ekstra kalori eklemekten başka bir işe yaramıyor.

Yavaş Yemek

Yemekleri yerken tadına varın ve iyice çiğneyin. Ne kadar çok çiğnerseniz o kadar çabuk doyarsınız.

Erken Kalkmak

Güne erken başlayın. Güneşle birlikte kalkmak vücut saatinizi sıfırlar. Bu daha iyi uyku alışkanlığına dolayısıyla gün boyu enerjinizi korumanıza yardımcı olur.

Güneşten Korunmak

Güneşin zararları hakkında hepimizin aşağı yukarı bilgisi var. Cildinizi, saçlarınızı ve gözlerinizi güneşten koruyun. Mutlaka yüksek faktörlü güneş kremleri kullanın.

Duygu Durumunu Korumak

Üzgün ya da sinirli olduğumuzda bağışıklık sistemimiz de zayıflıyor. Sıkıntılı günlerinizde rahatlayabileceğiniz, yapmaktan hoşlandığınız aktivitelere katılın ya da arkadaşlarınızla buluşun.

İyi Uyku

Az uymak ya da düzensiz uyku strese neden olur ve pek çok hastalığa davetiye çıkartır. Her gün aynı saatte yatıp kalkmaya dikkat edin.


Hayatın Tadını Çıkarmak

İyi bir işe sahip olup güzel para kazanmak da önemli ancak ailenizi de vakit ayırmalısınız. Onlarla birlikte gevşeyip, eğlenmek hem size hem de ailenize keyif verecektir.