Seçim döneminde büyük sürprizlerin yaşandığı Gerede'deki siyasi arenada son ve en büyük sürprizi Büyük Birlik Partisi yaptı. İşte Gerede'deki siyasi muhabbetlerin 1 numaralı konusu olan partinin adım adım yükselişi…

Seçime 3 ay kala kuruldu

Uzun yıllar Gerede'de teşkilatı bulunmayan Büyük Birlik Partisi, Gerede'de medya sektörünün tecrübeli isimlerinden Yusuf Alyaprak ve Eyüp Yalçın önderliğinde 27 Aralık 2018 tarihinde yeniden kuruldu. Kuruluş işlemleri sürecinde yapılan açıklamada, yerel seçimlerin önemsendiği, vatanını, milletini seven Gerede sevdalılarından oluşan tertemiz bir aday kadrosu oluşturulacağı belirtilmişti.

Aday en son açıklandı

Seçim sürecinde diğer partilerde süren aday belediye başkan adayı olma yarışı sona erdikten, adaylar belli olduktan sonra, son aday açıklaması BBP'den gelmişti.

Gerede'de uzun yıllar görev yapan ve bu süre içerisinde başarılı işlere imza atan Doç. Dr. Emin Serin 16 Ocak 2019 tarihinde yani seçime iki buçuk ay kala partinin Gerede Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

Partiden yapılan açıklamada, Gerede'ye kaybolan yıllarını kazandırmak ve ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarına uyumlu hale getirmek için büyükşehir belediyesi yönetebilecek düzeyde bir ismi aday göstermek üzere yapılan çalışmalar sonucunda Doç. Dr. Emin Serin isminde karar kılındığı belirtilmişti.

Partinin belediye ve il genel meclisi üyesi adayları ise 19 Şubat'ta açıklandı. Farklı meslek gruplarından tecrübeli isimlerin yer verildiği liste kamuoyunun takdirini kazanmış, olumlu tepkiler almıştı.

Sıra dışı bir seçim kampanyası

Seçim sürecinde pazar yeri civarında bir seçim bürosu açan Büyük Birlik Partisi, diğer siyasi partilerin aksine, proje kitapçığı bastırmadan, sesli seçim araçları kullanmadan, hiçbir cadde ve sokağa bayrak asmadan alışılagelmişin dışında bir seçim kampanyası yürüttü.

Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Emin Serin hakkında yürütülen iftira ve karalamalara rağmen polemikten uzak bir şekilde yapılan seçim çalışmalarında, adaylar ve bağlı ekipler Gerede'nin her mahalle ve köyüne giderek vatandaşlarla görüştürler.

Doç. Dr. Emin Serin tarafından kaleme alınan, içinde hayali çizimlerin bulunmadığı Proje Yönetim Anlayışı ve Gelecek Vizyonu” belgesi sadece internet ortamından yayınlandı. Kampanya boyunca sosyal medya da etkin bir şekilde kullanıldı.

Seçimde tarihi başarı

Ve nihayet yapılan tüm çalışmaların sonucunda gerçekleşen 31 Mart yerel seçimlerinin sonucunda Büyük Birlik Partisi Gerede'deki en büyük başarısına imza attı. En son girdiği 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Gerede genelinden toplam sadece 166 oy alan BBP, 2019 Belediye başkanlığı seçiminde 4.158 oy alarak %30'un üstünde bir oy oranıylatarihi bir başarı sağladı.

İl genel ve belediye meclis üyeliği seçiminde de yine tarihinin en yüksek oyunu alan Büyük Birlik Partisi, Gerede Belediye Meclisine 3 üye göndererek bir ilki gerçekleştirdi. Durmuş Ali Berber, Hasan Ekici ve Eyüp Yalçın Büyük Birlik Partisi'nden Gerede Belediye Meclis Üyeliğine seçilen isimler oldu.

Artık Gerede siyasetinde BBP de var!

Seçim sonrasında bir açıklama yapan BBP Gerede İlçe Başkanı Yusuf Alyaprak, 3 ay önce teşkilatını kurduğumuz partimiz yerel seçimlerde milletimizin desteğiyle önemli bir başarı elde etmiştir. Seçim öncesinde olduğu gibi şimdi de Gerede'de partimize olan ilgi devam etmektedir. Milletimiz 3 belediye meclis üyeliği ile bize denetleme görevi vermiştir. Seçilen üyelerimiz, milletimizin desteğiyle bu görevi layıkıyla yapacaktır. Önümüzdeki süreçte teşkilatımızı yapılandırarak daha güçlü hale getireceğiz. Bilinmelidir ki artık Gerede siyasetinde BBP var. Kurucu Genel Başkanımız Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun izinden giderek, onun ilkelerine bağlı bir şekilde yaptığımız temiz siyaseti şimdiden sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Milletimizin bize verdiği desteği asla karşılıksız bırakmayacağız” dedi.