Bolu’yu ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonunda Başkan Özcan ve Ekrem İmamoğlu, İza Buğdayı’nın halk ekmekte değerlendirilmesi adına kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Düzce Melen’deki İBB’ye ait projeyi incelemek için önce Bolu’ya geldi. Bolu’da, Başkan Tanju Özcan ile makamında bir araya gelen İmamoğlu burada kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

“BİRLİKTE BAŞARDIK”

İmamoğlu’nun ziyareti hakkında konuşan Başkan Özcan, birlikte başardıklarını söyleyerek, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nu Bolu’da ağırlamaktan gurur duyuyorum. Benim milletvekilliği yaptığım dönemde, kendisi de Beylikdüzü Belediye Başkanı’ydı. Kendisinin başarılarını hep konuşuyorduk, İstanbul’u alacağınızdan hep emindik. İmamoğlu ile benim adaylığım aynı gün açıklanmıştı. Zaten dikkat ettiğimizde ikimizde birbirimize çok yakın kampanyalar yürüttük. Sonuçta da birlikte başardık. Ben tekrar teşekkür ediyorum. İstanbul güzel bir şehir ama bu konuda iddialıyız, Bolu Türkiye’nin en güzel şehri. Kartalkaya, Abant, Gölcük ve ismini daha duyuramadığımız nice güzellikleriyle Bolu Türkiye’nin en güzel şehri. Bizim tespitlerimize göre Bolu’yu ziyaret eden ilk İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanısınız. Bu anlamda da özel bir yeriniz var” şeklinde konuştu.

“BAŞARILI İŞLER YAPACAĞINI ŞİMDİDEN HİSSEDİYORUM”

Ekrem İmamoğlu ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başarılı işler yapacağını hissettiğini belirterek, “Bende Bolu Belediye Başkanıma, görevinde başarılar diliyorum, diğer belediye başkanlarımızı da aynı şekilde. Tabi Tanju Başkanımız, enerjisi yüksek bir görev dönemi oldu. Özellikle milletvekilliği döneminde. Aynı enerjiyi arttırarak şimdi de belediye başkanı olarak ortaya koyduğunu görüyoruz. Bu bizi şaşırtmıyor çok daha başarılı işler yapacağını daha şimdiden hissediyorum. Allah yolunu açık etsin. Tabi, Köroğlu diyarına gelince burası insana cesaret aşılayan, bir korumacılık duygusu ile doğasını koruyan ve güzelliğini her zaman hissettiren bir yapısı var. Bolu’nun kendine has bir oluşumu ve dünyası olan bir kent. Az önce başkanımızın söylediği gibi kendi çapında değerli yerleri olan bir bölgemiz. Doğal olarak İstanbul ve Ankara arasında bu kadar stratejik bir yeri olan ama aynı zamanda bunu en iyi şekilde değerlendiren bir şehir olacaktır. Biz de aynı şekilde Başkan Özcan’a eşlik etmek isteriz. Bu bakışımı ülkenin her yerinde söylüyorum. İstanbul ve Bolu arasında ortak şeyler olacak. Ülkenin her yerinde iyi yerel yönetim anlayışı hakim olur. Ülkenin gerçek kalkınma anlayışı ile idari anlayışı ile değişimi yerel yönetimlerde. Milletimizin bize inancı ve beklentisi çok fazla. İşimiz zor ve aynı zamanda çok kolay. Çok asil bir yol yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İZA BUĞDAYI HAKKINDA KRİTİK KONUŞMA

Konuşmaların ardından Ekrem İmamoğlu, Başkan Özcan’a üzerinde İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi’nin kabartması olan bir plaket armağan etti. Başkan Özcan ise Köroğlu tablosu, Bolu’nun yöresel ürünleri olan bir sepet ve için Bolu’da yetişen bitkilerin kurutulması ile oluşan bir tablo daha hediye etti.

Bu esnada İmamoğlu, tablo içinde yer alan ürünleri sordu. Başkan Özcan ise “Burada Bolu’da yetişen ürünler var. İza buğdayı gibi ürünler var” dedi.

İmamoğlu ise “İza Buğdayından verim alıyor musunuz? Biz de halk ekmek fabrikasında Siyez Buğdayı kullanıyoruz. Halk ekmekte İza Buğdayını değerlendirebilir miyiz?” diye sordu.

Başkan Özcan ise “Verimliliğini arttırmaya çalışıyoruz. İza Buğdayı için yanına bir çalışma ile geleceğiz” dedi.

Ekrem İmamoğlu ve Başkan Özcan arasındaki konuşmanın tamamı için https://www.facebook.com/419637981396572/videos/776849316083868/ linkine tıklayınız.