Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Sosyal medyada anlattığı anısı ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi tarafından uyarılması talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 25 Ekim’de savunma yapmasına karar verdi.

Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 25 Ekim’de savunma yapılmaya çağrılan Başkan Özcan, konu ile ilgili savunmasını yazılı veya sözlü olarak yapabilecek.

“BOYNUMUZ KILDAN İNCE”

Yüksek Disiplin Kurulu tarafından savunması alınacak olan Başkan Özcan konu ile ilgili daha önce yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti; “Tüzüğümüze göre MYK’nin böyle bir talepte bulunma hakkı var. Yani hukukçu olarak söylüyorum, MYK’yi burada yargıç gibi düşünün, Yüksek Disiplin Kurulunu da mahkeme gibi. Şu an ben uyarılma cezasıyla Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildim. Orada savunmamı yapacağım. Yüksek Disiplin Kurulu asıl mahkemedir. Adil insanlardan oluşmaktadır. Ben kendimi orada ifade edeceğim. Eğer uyarı cezası alman gerekiyor derse YDK, boynumuz kıldan ince” Sefa GÜNAY