Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, SEDAŞ'ın Belediyeye ait yerlere izinsiz kurulan trafolarla alakalı işlem yapacağını söyleyerek, Biz suyu elektrik vasıtasıyla ulaştırıyoruz vatandaşlara. Bunu bile düşünmeden elektrik keseceğim diyorlarsa bunun bedelini Bolu Belediyesi'ne ödeyecekler” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında da gündeme gelen SEDAŞ'ın Belediye alanlarına izinsiz kurduğu trafolarla alakalı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan harekete geçiyor. Geçtiğimiz günlerde SEDAŞ'a bu konu hakkında bir yazı yazdıklarını söyleyen Başkan Özcan, aynı zamanda geçmişe dair tüm alacaklarını da talep ettiklerini söyledi.

“BUNUN BEDELİNİ BOLU BELEDİYESİ'NE ÖDEYECEKLER”

Başkan Özcan yaptığı açıklamada izinsiz kurulan trafoların bedellerinin Bolu Belediyesi'ne ödeneceğini söyleyerek, SEDAŞ ile ilgili de bir durum var. Biliyorsunuz ilk toplantıda bir talepleri vardı. Trafoların kapladıkları mevcut yerin bedelini verin bana satın demişlerdi. Hepinize teşekkür ediyorum ‘Böyle uyanıklık olur mu?' diye tepki göstererek oy birliği ile ret etmiştik. Sonrasında araştırdık SEDAŞ zaten devlet kurumuyken bunları kurmuş.

Şu an özel bir şirket olarak buraları kullanmayı devam ediyor. Bir ikincisi de imar planlarımızda bu trafo alanları işaretlenmemiş. SEDAŞ'a da bir yazı yazdık. 3 gün içerisinde bu konu hakkında bize dönüş yapın görüşelim diye. Yoksa imar kanununa göre işlem yapacağız. Ayrıca işgaliye ile ilgili geriye dönük hak ve alacaklarımızı saklı tutuyoruz dedik. SEDAŞ canının istediği yer trafoları kuracak kullanacak ama Bolu Belediyesi elektrik faturasını bir gün geç yatırınca ihtar gönderecek. Biz suyu elektrik vasıtasıyla ulaştırıyoruz vatandaşlara. Bunu bile düşünmeden elektrik keseceğim diyorlarsa bunun bedelini Bolu Belediyesi'ne ödeyecekler. Yıllardır zaten kullanmış. Haksız mıyım? Sen vatandaşa indirim yapmayacaksın, Bolu Belediyesi ve vatandaş bir gün fatura geciktirince ihtar çekeceksin ama canının istediği yere trafo kuracaksın. SEDAŞ'a böyle bir yazı yazdık. Canının istediği yere trafolarını yerleştirmiş, usule uygun değil. Bu konuda da gereğini yapacağız. Sizler de bilesiniz” dedi.