Bolu'da bulunan 43 mahallenin muhtarı ile sık sık bir araya gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son olarak Bolu Belediyesi Meclis Salonunda muhtarlarla karşılıklı istişarelerde bulunmak ve Bolu Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler vermek için bir toplantı düzenledi.

Toplantıya eksiksiz katılan mahalle muhtarlarına öncelikle belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Özcan, toplantıların daha da sıklaştıracaklarını belirterek; Bugün önemli bir konu hakkında sizlerle bir araya geldik. İlerleyen günlerde mahalle mahalle bölgelere ayırarak ve daha verimli olması açısından az sayıda katılımla toplantılarımıza devam edeceğiz” dedi.

“SU SAYAÇLARINI ÜCRETSİZ OLARAK DEĞİŞTİRİYORUZ”

Özcan, toplantının devamında geçtiğimiz günlerde basın toplantısıyla Bolu halkına duyurduğu dijital su sayaçlarının mekanik sayaçlarla değiştirilmesi konusunda da muhtarları detaylı olarak bir sunum gerçekleştirdi. Vatandaşlara bu değişimin doğru anlatılması için muhtarlara en ince detayına kadar değişimin sebeplerini ve gerekliliğini anlatan başkan Özcan, Dijital su sayaçları 10 yılını doldurduysa kanunen kalibrasyon yapılması gerekiyor. Bunun için ise vatandaşın cebinden 100 TL kalibrasyon bedeli, 60 TL pil ve yaklaşık 10 TL olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na yatırılan harç bedeli olmak üzere 170 TL para çıkıyor. Bu rakamlar sayaç tamamen arızasız ise. Sayaç bir de arızalı ise bu rakam 450 TL'ye kadar yükselebiliyor. Biz bu paralar vatandaşlarımızın cebinden çıkmaması için sayaçları tamamen ücretsiz olarak mekanik sayaçlarla değiştireceğiz. Mekanik sayaç su bedellerinde büyük bir indirim yaptık. Şu anda güncel fiyatlar ile dijital saat 5,41, mekanik saat ise 4,88. Arada yaklaşık yüzde 15'lik bir fark var. 10 yılı aşmış ve kalibrasyon süresi dolmuş ya da dolmamış her başvuru yapan vatandaşımızın ücretsiz olarak sayaçlarını değiştireceğiz” dedi.

Başkan Özcan sunumunun ardından mahalle muhtarlarından gelen soru ve talepleri de dinleyerek tek tek not aldı.