Bir kışı daha doğalgazsız geçirmek istemeyen vatandaşların sesine duyarsız kalmayan Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin’in girişimleriyle bölgede başlayan doğalgaz çalışmalarının Aralık ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

ARALIK AYINDA DOĞALGAZ BAĞLANMIŞ OLACAK

Yukarı Soku Mahallesiyle, Sağlık Mahallesinin sınırında bulunan yaklaşık 20 ev yıllardır doğalgazlarının bağlanmasını bekliyordu. Doğalgazlarının bağlanmamasından dolayı özellikle kış aylarında zorluk yaşayan vatandaşların çektiği sıkıntı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansımasının ardından devreye giren Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin yetkililere görüşerek vatandaşların doğalgazının bu kışa yetişmesi için çalışmaların başlamasını sağladı. Geçen hafta bölgede başlayan doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla ilerlerken, vatandaşların doğalgazının Aralık ayı sonuna kadar bağlanacağı bildirildi.

“ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN”

Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin’in göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür eden mahalle sakini Feruze Demirci; “Bakan yardımcımız Fatih Metin’den Allah razı olsun, sesimizi duydu. Artık bu yıl rahat bir kış geçireceğiz. Yanı başımızda, hem Sağlık mahallesinde hem de Yukarı soku mahallesinde doğalgaz olmasına rağmen bu bölgede yaşayan yaklaşık 20 evde doğalgaz yoktu. Her yıl bu kışı nasıl geçireceğiz diye düşünüyorduk. Sonunda bizde doğalgaza kavuşmuş olacağız. Buna vesile olan başta Tarım ve Orman Bakan yardımcımız Fatih metin olmak üzere, firma yetkililerine ve burada günlerdir büyük bir emek veren firma çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

“ÇOCUKLARIMIZ RAHAT BİR KIŞ GEÇİRECEK”

Artık rahat bir kış geçirebileceklerini dile getiren bir başka mahalle sakini Hafize Uğur ise; “Yıllardır kış aylarını soba yakarak geçiriyorduk. Şehir merkezine olan uzaklığımız 10 dakika ama burada kömür yakarak kış aylarını geçiriyorduk. Sesimizi duyan ve yaşadığımız zorluğa kayıtsız kalmayan Bakan yardımcımız Fatih Metin’e ve emeğe geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Sonunda biz de doğalgaza kavuşacağız. Çocuklarımız üşümeden, hasta olmadan rahat bir kış geçirecekler. Bundan dolayı çok mutluyuz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” dedi.