Protokol metni, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile N’Djamena Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Saleh Daoussa Haggar tarafından imzalandı. İmza törenine, Çad Yüksek Öğrenim Bilimsel Araştırma ve İnovasyon Bakanı Dr. Ali Weidou da katıldı.

Rektör Alişarlı başkanlığında, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Yılmaz Bacaklı’dan oluşan akademik heyet, Çad Cumhuriyeti’nde bir dizi ziyaret ve görüşme gerçekleştiriyor.

PROTOKOL, EĞİTİMDE, TARIMDA VE HAYVANCILIKTA İŞ BİRLİĞİNİ KAPSIYOR

İki üniversite arasında imzalanan ve eğitimde iş birliği ve öğrenci-öğretim elemanı değişimini de kapsayan protokol kapsamında, zengin tarımsal ve hayvansal kaynaklara sahip Çad Cumhuriyeti’nde kurulacak Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’nin her iki ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağı vurgulandı.

Çad Cumhuriyeti ile yıllardır dostane ilişkiler yürüten ülkemizde, Çad vatandaşı birçok öğrenci öğretim görüyor. Uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi de, halen Çad uyruklu öğrencilere eğitim desteğini sürdürüyor. İmzalanan protokolle, eğitimde iş birliği çalışmalarının gelişmesi ve Çad uyruklu öğrencilere verilen eğitim desteğinin artması hedefleniyor.

BAİBÜ HEYETİNE TEŞEKKÜR ETTİLER

Çad Yüksek Öğrenim Bilimsel Araştırma ve İnovasyon Bakanı Dr. Ali Weidou ile N’Djamena Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Saleh Daoussa Haggar ise, Çad Cumhuriyeti’nde Tarım ve Hayvancılık Fakültesi kurulması ve eğitimde iş birliği çalışmaları dolayısıyla, başta Rektör Alişarlı olmak üzere BAİBÜ heyetine teşekkür ettiler.