Haber; Sefa GÜNAY
Bolu Belediyesi eski Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Gölü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seben Gölü’nün yapım fikrinin nerden çıktığını ve yapımında yaşanan sıkıntılar gibi Seben Gölü ile ilgili açıklama yapan Yılmaz, “Seben Gölü’nün yapılması fikri Alpagut Köyü’ne su verilmek istenmesinden doğdu. Orasıyla ilgili nereden su bulabiliriz derken bu başladı. Ben il başkanıydım o dönemde. Köy Hizmetleri’ne muhtarı sokmuyorlar arası açılmış, muhtar şuan yine aynı muhtar. Devlet Su İşleri’ne gittiğimizde orada bir gölet çalışması yapmışlar. Biz birlikte çalışmaya başladık” dedi.

“SICAK KAN SEVERİM”

Seben Gölü’nün yapımında tehditlerde aldığını belirten Yılmaz, “Hem CHP’liler hem diğer kesimin onayını almıştık ama en güvenilir dostlarım ise buna karşı çıktı. Ben Belediyedeyken bir grup geldi Belediyeyi bastı, dediler ki, ‘Buradan kan çıkacak!’ Ben de o zaman şunu demiştim, ‘sıcak kanı severim.’ Onun üzerine ekibin başındaki abimizle bir cenazede yan yana durduk elimi uzattım elimi itti. Sonradan Allah göstermesin cezaevine girmişti. Cezaevine girdikten sonra benimle irtibatı düzeldi. Bir yandan TEMA’yı mahkemeye verdik bir yandan teknik altyapısını kurmaya çalıştık. Büyük uğraşlardan sonra izinleri aldık” ifadelerini kullandı.

“SEBEN GÖLÜ YAŞADIKÇA ALAADDİN YILMAZ YAŞAYACAK”

Seben Gölü’nün temel atma töreninden haberi olmadığını söyleyen Yılmaz, “Seben Gölü’nün temel atma töreninden haberim olmadı benim. 3-5 sene sonra temel atma törenini bana haber vermeyenlerden Bolu halkının ve Seben’in hiç haberi olmayacak 5-10 sene içinde. Ama Seben Gölü yaşadığı müddetçe Alaaddin Yılmaz hep yaşayacak. Önemli olan böyle olabilmektir” ifadelerine yer verdi.

“SUYUNUN ÇEKİLMESİNİN AMAÇLARI VAR”

Seben Gölü’nün suyunun çekilmesinin amaçları olduğunu belirten Yılmaz, “Seben Gölü’nün suyu çekiliyor, neden? Sıcak havada derenin içinden geçen su kuruyordu ve ziraat yapılamıyordu. Birinci amaç, sıcak havalarda derenin kurumasını engellemekti. İkinci amaç da Seben’de sulanmayan alan kalmamasıydı. Şuan onun için tünelle su alma ağzı açılacak Seben’e su gidecek. Üçüncü amacı Allah korusun orman yangını olursa söndürebilmek içinde. Dördüncü amaç ise turizmdi” dedi.

“ANKARA BUNU BİLSE HESAP SORAR”

Seben Gölü ile ilgili birçok konuda açıklamada bulunan Yılmaz, gölün yapımı esnasında Bolu’daki birçok köyün içme suyunun problemli olduğunu söyledi. Görev yaptığı sırada bu konuyu gündeme getirdiğinde olay olduğunu belirten Yılmaz, “Alpagutköyü içme suyu problemliydi şuanda da belki Bolu’daki birçok köyün içme suları problemlidir. Eğer Sağlık İl Müdürlüğü’ndeki raporları alırsanız inanamayacağınız kadar yerde içilmesi mahsurlu olan suyu içtiğimizi görürsünüz. Bir tarihlerde bunu ifade ettiğim zaman olay olmuştu. Ama bunları eğer Ankara bilse bu problemleri çözmeyenleri herhâlde çok ciddi yerde hesap çeker ama maalesef herkes bunları hoş görüyor, problem hissetmiyor kendinde” ifadelerine yer verdi.