Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Nilüfer Park’ta düzenlediği ‘Cemiyet Sohbetleri’ programına konuk olan Bolu Belediyesi eski Başkanı Alaaddin Yılmaz gündeme dair özel açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Düzenlenen sohbete Alaaddin Yılmaz, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

“HEPSİNİN ÜZERİNDE EMEĞİM VAR, ALLAH ÖNLERİNİ AÇIK ETSİN”

Ak Pati Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü ve İl Başkanlığı ile aralarında bir sorun olup olmadığı şeklindeki soruya cevap veren Yılmaz, “Seben dönüşü bana uğradılar yaylada, Arzu hanım, Fehmi Bey, İl Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanı, Merkez ilçe başkanımız bir ekip olarak bana uğradılar. Oturduk sohbet ettik. Tabi onlar görevde oldukları için çok yoğun her gün bir arada bulunma şansımız olmaz. Ama ben Ak Parti’nin Bolu kurucu il başkanı olarak hepsinin üzerinde emeğim vardır. Allah önlerini açık etsin. Çünkü onlar gayretli olurlarsa, başarılı olurlarsa kazanırız” dedi.

“SİYASET KAYIKÇI KAVGASI DEĞİL SİYASET CİDDİ BİR İŞTİR”

Seçim döneminde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a destek verdiği yönündeki dedikodular hakkında da konuşan Yılmaz, “Mevcut belediye başkanımızla ilgili şunu söyleyebilirim. Mevcut belediye başkanımızla biz belediye de iki dönem çalıştık. Tanımadığımız bilmediğimiz bir arkadaş değil. Sırf muhalefet olsun diye Bolu’nun önünü tıkayan birçok şeyde rol oynamıştır. Siyaset kayıkçı kavgası değil, siyaset ciddi bir iştir. Ben Cumhuriyet Halk partisini destekleyecek kadar, Ak Partinin kurucusuyum anasıyım. Buna cevap zaten burada gizli. Cumhuriyet Halk Partililer benim dostlarımdır, arkadaşlarımdır. Ama siyasi olarak Cumhuriyet Halk Partisini destekleyecek kadar aşağılanmam ancak beni bu şekilde ifade edenlerin aşağılandığını gösterir” ifadelerini kullandı.

“GÜNEY ÇEVRE YOLU BOLU’NUN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖZEL BİR PROJEYDİ”

Güney Çevre yolu ile de sorulan soruya cevap veren eski Başkan Yılmaz, “Alaaddin Yılmaz hiçbir tarım arazisinin üzerine çalışma yapmamıştır. İmar planları 1985 yılında yapılmıştır, imar planlarında şehir içi olan alanlarda çalışma yapmıştır. Güney Çevre yolu projesi de Alaaddin Yılmaz zamanı projesi değil Necdet Gören zamanının projesidir. Ama o günde o projenin başında ben vardım. Yani o dönemki arkadaşlarımızla beraber hazırladık. Güney Çevre yolu Bolu’nun geleceği açısından çok özel bir projeydi. Bolu kurulduğundan bu yana Kıbrıscık, Mudurnu, Seben, Göynük yollarını tarif etmenin yolu yoktu. Güney Çevre yolu olduğu zaman ne olacaktı biliyor musunuz? Kim nereye giderse gitsin şehir içini rahatsız etmeyecekti. Şu an büyük yollar, uluslararası yollar dahil şehir içini rahatsız ediyor. Ve bu yol tamamen Karacasu yoluna kadar olan kısım ve ondan bir doğu tarafındaki kısım imar planları içinde 85 yıl dolandı. İmar planları içinde kalan kısımlarla ilgili konuşurken cahillikle bilmemek yüzünden herkes maalesef bildiğini zannedenler de Alaaddin Yılmaz tarlalar yok ediyor. Alaaddin Yılmaz bir tarlayı imara açmamıştır. Yanlış bir bilgidir. Zaten isteseniz de imar planı dışındaki bir alanı imar planına sokamazsınız. Çünkü olana devletin kurumlarının izin vermesi lazımdır” dedi.

“BEN 25 YILINI BU ŞEHRE ADAMIŞ BİR ADAMIM”

Kendi döneminde Güney Çevre yolunun yapılması ile D-100’ün kapatılıp boydan boya yeşil bir bant olarak projenin hazırlandığını belirten Yılmaz, “Yol yüksekte kalıyor diyorlar, yol yüksekte kalıyorsa indirirsin. Asıl o yolun yapılma sebebi, Bolu’nun bir dünya şehri olma hedefidir. O nedir mevcut D-100 tamamen trafiğe kapatılacak, şehir içi trafiğe de kapatılacak yeşil bant olacak. Dünyada böyle bir proje, böyle bir il yok. Bir şehrin içinde geçen boydan boya yeşillik olacak. D-100 güneye alınınca şehir ikiye bölünüyor diyorlar. Ya şu an şehir ikiye bölünüyor. Ben 25 yılını bu şehre adamış bir adamım. Bu şehri iliklerinde hissetmiş adamım. Şu an konuşanlar Alaaddin Yılmaz problemi ile meşguller. Bunun için bizim arkadaşlarımızda var bize karşı olanlarda var. Ama Bolu diye bir dertleri yok” ifadelerine yer verdi.

“EĞER BENİ ATARLARSA ADAY OLURUZ”

Yılmaz, ‘Tekrar belediye başkanlığı için aday olacak mısınız?” şeklindeki soruyu, “1’inci meclis yok edilince atama başladı. O günden bugüne herkes atamadır. Dolayısıyla demokrasi yoktur. Eğer beni atarlarsa aday oluruz. Eğer beni atamazlarsa aday olabilme şansım var mı?” dedi.

“ALAADDİN YILMAZ NE YAPACAK DİYE MERAK EDİLİYOR”

Yeni kurulacak siyasi partilere geçip geçmeyeceğiyönünde sorulan soruya cevap veren Yılmaz, “Siyasette ara, siyasette emeklilik, siyasette son diye bir şey olmaz. Birçok siyasi parti kuruluyor, Alaaddin Yılmaz ne yapacak diye merak ediliyor. Alaaddin Yılmaz bu partinin kurucu il başkanıdır yani anasıdır. Herkes burada nimet görmediği zaman gidebilir ama annenin çocuğuna nasıl davranması gerektiğini herkesin bilmesi lazım. Biz idealist insanız. Bir şey olmak için bir yerde olacak kadar da basit hiç olmadık, bundan sonra da olmayız” dedi.