Bolu Köroğlu Engel-Siz Derneği tarafından ‘Mavi Kapak' projesi kapsamında ilkokul ve liselerden toplamda 500 kilo kapak toplandı.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve hala devam eden ‘Mavi Kapak' projesinde bu yılda okullarda uygulandı. Köroğlu Engel-Siz Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında TOKİ Karaköy İlköğretim Okulu, 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu ve TOBB Zübeyde Hanım Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yıl boyunca mavi kapak toplandı. Toplam 500 kilo mavi kapak derneğe teslim edilirken kapaklarla, 50. Yıl Ortaokulu'nda tespit edilen yaşlı bir vatandaşa tekerlekli sandalye alındı.

50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu'nda kapak Kampanyasına öncülük eden öğretmenler Emel Çalışkan ve Ahu Top, okuldaki öğrencilerin ve velilerin bu konuda çok duyarlı davrandıklarını, ulaşabildikleri herkesten kampanyaya destek istediklerini ve bu desteği aldıklarını belirttiler. Çocukların yolda gördükleri kapakları bile alarak ceplerine koyup okula getirdiklerini anlatan Emel Çalışkan ve Ahu top öğrencilerin engelli bir bireyin yerinde biz de olabilirdik ve o sandalyeye çok ihtiyacımız olabilirdi mantığıyla hareket ettiklerini ve konuyla ilgili bir bilinç oluştuğunu anlattılar. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında da bu tür projelerle dezavantajlı bireylere yönelik çalışmalara devam edeceklerini söylediler. Kampanyaya kapak göndererek destek olan herkese teşekkür ederek, sandalyeyi teslim ettikleri vatandaşı da evinden ziyaret edeceklerini belirttiler.

Köroğlu Engel-siz Derneği Başkanı Şeyda Ay proje ile alakalı yaptığı açıklamada, Derneğimizin devam etmekte olan mavi kapak projesiyle, tüm dostlarımızın ve okullarımızın desteğiyle, ihtiyaç sahiplerimize tekerlekli sandalye vermeye devam ediyoruz. 34'üncü sandalyemizi 50.Yıl İzzet Baysal İlköğretim, okulumuza kendilerinin önceden araştırıp belirlemiş olduğu yaşlı teyzemize ulaştırılmak üzere teslim etmiş bulunmaktayız. Saygıdeğer Bolu halkımıza, değerli tüm okul müdürlerimize, öncü olan eğitimcilerimiz ve çocuklarımıza emeklerinden, dolayı çok teşekkür ederiz. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.