Aralık ayının sonlarına geldik, 2020 yılı için geri sayım başladı. Peki 2020 yılında kaç gün resmi tatil olacak, bayramlar hangi güne gelecek ve çalışanlar kaç gün tatil yapacak? İşte 2020 yılı resmi tatiller günü tablosu.

Artık 2020 yılı için geri sayım başladı. Aralık ayının bitmesi yeni yılın yaklaşması ile birlikte çalışanlarda 2020 yılında kaç gün tatil yapılacak, resmi günler hangi gün araştırmasına başladı. Çalışanı üzecek haberi şimdiden verelim; 2020 yılında resmi tatillerin ve bayramların çoğu haftasonuna denk geliyor. 2020 yılı çalışanların tatil ümitlerini pek karşılayacak gibi görünmüyor. Çünkü 2020 yılında ramazan bayramı, kurban ayramı ve daha birçok resmi tatil haftasonuna denk geliyor. Peki yıllık izinleri ile resmi tatilleri birleştiren bir çalışan kaç gün tatil yapabilecek? Yapılan açıklamaya göre, yeni yılda çalışanlar tatillerini birleştirerek 44 gün izin yapabilecek. Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinin hafta sonuna denk geleceği 2020 yılında, birleştirme yapabilecekler için 44 gün izin imkanı doğacak. Peki 2020 yılındaki resmi tatiller hangisi hangi güne denk gelecek.

Yılbaşı tatili
Yılbaşı tatili 1 Ocak çarşamba gününe denk gelecek.

23 Nisan tatili

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Perşembe gününe denk geliyor. Çalışanlar Perşembe ve Cuma gününü bağlayarak toplamda 4 gün tatil yapabilecek.

1 Mayıs tatili hangi gün

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Cuma gününe denk geliyor. Öğrenciler ve çalışanlar toplamda 3 gün tatil yapabilecek.

19 Mayıs tatili

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Salı gününe denk geliyor. Çalışanlar Pazartesi ve Salı gününü bağlayarak toplamda 4 gün tatil yapabilecek.

Ramazan bayramı tatili kaç gün?

23 Mayıs cumartesi Ramazan Bayramı Arifesi 24 Mayıs pazar Ramazan Bayramı 1.gün 25 Mayıs pazartesi Ramazan Bayramı 2.gün 26 Mayıs salı Ramazan Bayramı 3.gün

15 Temmuz tatili hangi gün

15 Temmuz Demokrasi Bayramı çarşamba gününe denk gelecek.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

30 Temmuz perşembe Kurban Bayramı Arifesi 31 Temmuz cuma Kurban Bayramı 1.gün 1 Ağustos cumartesi Kurban Bayramı 2.gün 2 Ağustos pazar Kurban Bayramı 3.gün 3 Ağustos pazartesi Kurban Bayramı 4.gün 30

Zafer Bayramı hangi gün

30 Ağustos Zafer Bayramı pazar gününe denk gelecek.

Cumhuriyet bayramı tatili
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı perşembe gününe denk gelecek.