Cumartesi akşamı Vilayet Meydanı'nda bayrak asma nedeniyle çıkan kavga sonrası, Emniyet güçlerince sabah saatlerinde yapılan operasyon sonrası kavgaya karıştığı iddia edilen 12 kişi göz altına alındı.

HABER MERKEZİ

Vilayet Meydanı'nda parti bayrağı asan HDP'li yaklaşık 100 kişilik grup ile yoldan geçen Aziz Onurhan Ahraz ile 25 yaşındaki Mustafa Polat isimli şahıslar arasında çıkan bıçaklı kavgada Ahraz ve Polat bacaklarına aldıkları bıçak darbesiyle yaralanmıştı.

SABAHA KARŞI EVLERİNDEN ALINDILAR

Olay sonrasında polis ekipleri İzzet Baysal Caddesi ve kentin önemli noktalarında geniş güvenlik önlemleri aldı. Ekipleri olaydan sonra kaçan HDP'li grubun peşine düştü. Olaya karışanların tespit edilmesinin ardından Çevik Kuvvet ekipleriyle birlikte belirlenen adreslere sabah saat 05.30 sıralarında operasyon düzenlendi. 4 eve yapılan baskında aralarında HDP Bolu İl Başkanı Ö.G.n ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin de yer aldığı 12 HDP üyesi gözaltına alındı. Operasyon sonrası Ö.G., S.F., M.E., Ç.B., E.I., Y.Ö., B.T., N.Ç., T.T., Z.E., B.T. ve Y.B. ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.